Udarna slovenska skupina Adam

Če so bili pred leti še čisti novinci na slovenski sceni, je danes le malo takšnih, ki še nikoli niso slišali za udarno glasbeno slovensko skupino Adam. Zasedba Adam je namreč vedno bolj prepoznavna v našem prostoru, kar je najverjetneje posledica njihovega pojavljanja na vseh vidnejših in bolje obiskanih slovenskih festivalih. Fantje so delavni in so posneli že kar nekaj videospotov, prav tako pa so s svojimi nastopi obiskali že veliko večino slovenskih krajev in mest.

Skupino Adam torej odlikuje veliko veselje do glasbe, strast, predanost, talent in ambicioznost. Štiričlansko zasedbo sestavljajo Peter Dekleva, Damir Lisica, Anej Kočevar in Gregor Jakac. Njihova glasba je za slovenski prostor posebna zaradi zanimivih in silovitih glasbenih oziroma instrumentalnih vložkov, pomenljivih besedil in izjemne melodije, ki človeku zares zleze pod kožo. Skupina je že izdala en album z naslovom Alfa, s katerim so si fantje prislužili veliko pohval in pozitivnih kritik s strani svojega poslušalstva, kakor tudi med strokovnimi kritiki. Ker so želeli svoj album čim bolje predstaviti, so v sklopu njegove predstavitvene turneje odigrali kar 50 koncertov, na katerih so poželi izjemno dober odziv. S svojo energičnostjo in divjostjo so namreč točno tisto, kar ljudje na koncertu pričakujejo – dobro energijo, zabavo in nepozabno izkušnjo.

Skupina Adam Skupina Adam Skupina Adam

Poleg Alfaturneje so ustvarjanje novih pesmi predstavljali tudi na spletu, v spletni seriji Alfablog, s čimer so na inovativen način svojim poslušalcem posredovali vse novosti in svoje novo ustvarjene izdelke. Do sedaj so posneli videospote za skladbe Odnosi med srečnimi, Otroci brzine, Novi svet, Modrost in za pesem Brez strahu. V skupini se zavedajo, da je za uspeh skupine danes potrebna ne le kvalitetna glasba, temveč tudi celovita vizualna podoba zasedbe. Temu se v skupini posveča predvsem Jani Ugrin – član skupine in hkrati fotograf. Jani skuša s svojo vizualno dokumentacijo skupine Adam tako poslušalcem prikazati glasbeno pot, po kateri stopa zasedba. Poleg fotografij so na podoben način nastali tudi mnogi krajši videoposnetki, iz katerih je kasneje nastal videospot Brez strahu.

Skupini Adam pa takšnih priložnosti za slikanje in snemanje gotovo ni manjkalo, saj so nastopili na praktično vseh odmevnejših festivalih pri nas. Tako jih je bilo moč slišati in videti na Rock Otočcu, Itak Džabestu, Schengenfestu, Majskih igrah, Pivu in Cvetju v Laškem, na Gori mladih, Tednu mladih in na mnogih večjih slovenskih koncertnih prizoriščih kot na primer Kino Šiška, Cvetličarna, Lokalpatriot, Mostovna itd. Njihova pot je še toliko bolj zanimiva, ker se večino projektov lotijo po principu naredi si sam.

Tako so bili sami svoj mojster tudi pri produkciji videospota. Sploh spot Brez strahu je v tem smislu unikat, saj prikazuje sproščene trenutke iz zaodrja, iz samih koncertov, hkrati pa je kamera fante spremljala tudi med samimi pripravami na nastope, pa tudi potem, ko so se odrske luči že zdavnaj ugasnile in je kamera v svoj objektiv ujela mnoge zanimive zaključke koncertnih noči. V Sloveniji ni veliko spotov, posnetih na ta način, zato je omenjeni videospot skupine Adam gotovo nekaj povsem svežega na slovenski video-sceni. Adam pa želi svojim poslušalcem sporočiti predvsem, naj sledijo svojim sanjam in verjamejo vanje ter si upajo preprosto živeti.

[youtube id=”GHpA21PwlbE” width=”715″ height=”402″]

Adam – Alfa

Skupina Adam
Uspešno ste se prijavili na brezplačne e-novice.
Recapcha
Prosimo obkljukajte test.
Obvestilo
Zavrnili ste piškotke za napredno oglaševanje oziroma piškote družbenih omrežij ter spletne analitike, zato vam je onemogočen dostop do spletne strani. Piškotki nam omogočajo, da so vsebine za vas brezplačne.

Potrdite piškotke in si zagotovite neomejen dostop.
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani