V aprilu se vračajo v ljubljanski Patrick’s pub znani domžalski  Bog Bardsi. Šestčlanska zasedba bo 25. 4. 2013, ob 21.00 uri znova postregla z obilo dobre tradicionalne irske glasbe, vse od znanih reelov in jigov, do balad ter zabavnih pivskih in uporniških pesmi.

Bog Bards ali po domače Barjanski trubadurji so zasedba iz Domžal, ki je nastala leta 2008, ko se je ustanovitelj Andrej Drča vrnil iz potepanja po Irskem. Njegovo navdušenje nad irsko glasbo, irskimi pubi, kjer se obvezno spije vrček piva ali več, in, kjer se zmeraj poje in pleše, je pomagalo ustvariti mlado slovensko zasedbo, ki se v svojem ustvarjanju vrača k pristni irski glasbi. Skupina je v svoji kratki zgodovini nastopila na mnogih odmevnih prireditvah v Sloveniji  kot so Etno rock festival, Rock Otočec in lansko leto tudi kot organizatorji prvega Irishfesta, ki se je odvil na slovenskih tleh. Trenutno zasedbo sestavljajo štirje fantje in dve dekleti, ki jih druži predvsem želja po vnosu irske kulture v ta siv slovenski vsakdan. S prepletom moških in ženskih vokalov, ob spremljavi različnih instrumentov, kiltih in obveznem vrčku piva, Bog Bardsi ustvarijo čisto pravo vzdušje irskih pubov. Skupina, ki je v svojem šestletnem delovanju doživela številne spremembe in menjave članov, je kljub številnim težavam uspešno izdala dve čisto svoji demo plošči; A Pint of Music in čisto svež Tales from the Bog, na katerih se najdejo priredbe skladb znanih irskih skupin in tudi nekaj avtorskih skladb. V želji po igranju irske glasbe, ki za seboj potegne obvezno  tradicionalno pitje piva ali viskija, se fantje in dekleti energično lotevajo novih projektov in koncertov, kjer vam ne ponujajo nič manj kot samo najboljšo znano in malo manj znano irsko glasbo.

Vstopnina: /

Člani:

Andrej Drča – vokal, piščal, frulica, flavta…
Janez Drča – kitara, bendžo tenor, bendžo bluegrass, mandolina, bouzouki, orglice…
Urban Žajdela – vokal, tolkala
Katja Lucin – vokal
Jošt Ogrin – kontrabas, bas kitara
Katarina Kališnik – violina

Ljubljanski DOWN bratovščini z velikim razočaranjem sporočamo, da je zasedba DOWN zaradi nepričakovanih in neugodnih zapletov s potovanji in logistiko prisiljena preložiti svoj koncert v Kinu Šiška, napovedan za 24. junij. Vsem, ki vstopnice že imate, bo kupnina vrnjena v celoti, novi datum pa bo objavljen kmalu. Opravičujemo se za morebitne nevšečnosti, ki smo jih s tem povzročili oboževalcem, pa tudi agentom in organizatorjem, ki so si zelo prizadevali, da bi bend pripeljali v Slovenijo. Več informacij o novem datumu bo na voljo na spletni strani benda www.down-nola.com. Hvala za razumevanje. S spoštovanjem, DOWN Management

Letošnjega junija se bodo stene Kina Šiška dodobra pretresle, saj bo Slovenijo prvič obiskal divji heavy-metal bend Down, ki ga vodi odlični zloglasni ex-Pantera pevec Phil (Philliph) Anselmo. 24. 6. 2013 ob 21.00 se bo vsem ljubiteljem divjih temačnih ritmov, eksperimentiranja z električnimi kitarami in odličnega growlanja izpolnila želja, da se naužijejo kvalitetne metalske glasbe, ki je na slovenski glasbeni sceni, kar nekako primanjkuje.

Down je še en heavy-metal bend, ki je dokazal, da je z močno voljo vse mogoče. Korenine je pognal leta 1991 v New Orleansu, v Louisiani, ko so se Phil in njegovi prijatelji združili v želji ustvarjati kvalitetno glasbo. Današnjo zasedbo, poleg že omenjenega Phila, sestavljajo še prav tako ustanovitveni član kitarist in bobnar Jimmy Bower, ki zaradi svojega neverjetnega talenta slovi kot eden najboljših bobnarjev na svetu in je trenutno član šestih bendov. Skupaj z basistom Patom (Patrick) Brudersom, ki se je bendu priključil šele leta 2011 in zasedel mesto Rexa Browna, ki je nadomestil prvotnega Todda Strangea, sta še člana skupine Crowbar in Eyehategod. Pat se je Crowbarom priključil šele leta 2005, ko je prekinil sodelovanje s skupino Goatwhore leta 2004. Tudi četrti član Kirk Windstein je trenutno na električni kitari pri obeh bendih in frontman skupine Crowbar, poleg tega igra še v svojem lastnem bendu Kingdom of Sorrow, ki ga je oblikoval skupaj z Jameyem Jasto iz Hatebreedov. In še zadnji član, ki se moramo prav tako zahvaliti, da Down sploh obstajajo, je Pepper J. Keenan, prav tako kitarist in vokalist mnogih bendov.

Down so bend, ki dela počasi, a kvalitetno. Čeprav delujejo že dvaindvajset let, so do sedaj izdali samo tri albume, trenutno delajo na četrtem. Heavy-metal bend z izjemno zasedbo je vzor številnim mlajšim bendom, ki se trudijo, da bi dosegli vsaj nekaj procentov njihove kvalitete. Recept za njihov uspeh in zmeraj odlično izdelano glasbo je po Philovih besedah: …veliko besed in k******* idej. In to so bolj ali manj dobre ideje. Down je, če opišem s svojimi besedami, bend s svojim žanrom. Kadar si v žanrskem bendu, obstajajo pravila. So meje, ki jih ne smeš prestopiti. Moraš biti zvest svojemu žanru. (…) (Amy Sciarretto, 21. 5. 2012, loudwire.com). Down so torej mozaik, ki ga sestavljajo najdragocenejše tesere. In čeprav so se določeni kamenčki zamenjali in se je podoba čez leta spremenila, je kvaliteta ostala enaka – vrhunska.

Cena vstopnic: 20 €, za študente/dijake/upokojence 16 €, na dan dogodka 23 €

Prireditelj: Center urbane kulture Kino Šiška

 

Obvestilo
Zavrnili ste piškotke za napredno oglaševanje oziroma piškote družbenih omrežij ter spletne analitike, zato vam je onemogočen dostop do spletne strani. Piškotki nam omogočajo, da so vsebine za vas brezplačne.

Potrdite piškotke in si zagotovite neomejen dostop.
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani