Chinawoman – evropska melanholija kanadskih korenin

V petek, 29.3.2013 se je Kino Šiška v pričakovanju Chinawoman napolnil s starostno precej raznoliko publiko. Pogled po prvih vrstah je pokazal, da je med večjimi navdušenci vendarle prevladovala nekoliko mlajša, študentska generacija.
Srce in obraz projekta Chinawoman je Michelle Gurevich, vokalistka in klaviaturistka. Kanadčanka, ki že nekaj let živi v Berlinu v okviru projekta Chinawoman ustvarja nekakšen temačen evropski indie-pop. Kritiki radi omenjajo, da se v njeni glasbi zrcali evropski duh in prepoznavajo elemente ruskega popa, ki ga Michelle tudi sama navaja kot enega glavnih vplivov svoje glasbene smeri.

S klasično koncertno polurno zamudo je v nekoliko temačni atmosferi na oder stopila Michelle, pridružila pa sta se ji kitarist Diego Ferri in bobnar Robin Thomson.

Že v začetnih skladbah so nas skupaj zazibali v umirjeno in mrakobno vzdušje, globok in žameten glas Michelle Gurevich, ki na trenutke deluje skorajda nekoliko možato, pa je božajoče odzvanjal v dvorani Kina Šiška. Od začetnih malo bolj zamaknjenih in melanholičnih skladb (To be with Others …) so se razživeli v tiste z nekoliko več energije (Aviva …). Michelle je navduševala občinstvo tako z glasom, kot tudi z interpretacijo, predvsem pa s karizmo. Posebno je izstopala v recitativni skladbi Vacation from Love, ki je na trenutke celo spomnila na Nicka Cavea v nekoliko mlajših letih. V glasbi Chinawoman je res občutiti nekakšno rusko melanholijo in evropski pridih, ki ga kritiki v povezavi z njihovim ustvarjanjem tako radi omenjajo.

Chinawoman Chinawoman Chinawoman

Pred seboj smo imeli zasedbo treh usklajenih multiinštrumentalistov. Michelle je poleg klaviatur med koncertom kar nekajkrat poprijela tudi za kitaro, dobro pa sta jo podpirala njena spremljevalca. Kitarist Diego Ferri je tekom koncerta stopil za klaviature, bobnar Robin Thomson pa se je prav tako poslužil tako kitare kot tudi klaviatur. Zasedba očitno deluje v nekakšnem zanimivem sožitju saj daje vtis, da vsak od članov igra tisto, kar jim v tistem trenutku pač pride prav.

Pravi energični vrhunec je koncert gotovo doživel s skladbo Russian Ballerina. Michelle se je takrat popolnoma razživela na elektro-akustični kitari, publika pa je navdušeno zapela z njo.

Chinawoman Chinawoman Chinawoman

Tekom celotnega koncerta so vsi nastopajoči dajali vtis, da so zelo dobro razpoloženi in na odru uživajo. Michelle je kljub nekoliko bolj temačni glasbeni zvrsti navezala tesen in topel odnos s svojimi poslušalci. Prevzela nas je s svojim simpatičnim nasmehom, iskrivimi komentarji. Po skladbi Keep in Mind nam je med drugim iskreno omenila, zabavno dejstvo, da beseda evaporize, ki jo je uporabila v besedilu, seveda ne obstaja. Evaporate je beseda, ne pa evaporize, je dejala z nasmeškom. Tekom koncerta se je z obiskovalci v prvih vrstah nekajkrat celo zapletla v krajše dialoge in odgovarjala na njihove komentarje med predahi med posameznimi skladbami.

ChinawomanMichelle je koncert zaključila z umirjeno in melanholično Party Girl, ki jo je emocionalno izvedla sama ob spremljavi električne kitare po tem, ko sta njena spremljevalca že zapustila oder. Na koncu so se vendarle vrnili tudi vsi skupaj, ko si je publika priploskala dodatek.

Projekt Chinawoman nam je tokrat v Kinu Šiška postregel s čudovito glasbeno izkušnjo. Člani zasedbe dobro sodelujejo, Michelle Gurevich pa ni le izvrstna pevka. Je glasbenica v mnogo širšem pomenu besede in nenazadnje – je pripovedovalka zgodb. Poslušalci smo tega petkovega večera Kino Šiška zapustili z občutkom, da nam ima povedati še marsikaj in upamo, da se bo vrnila z novimi zgodbami.

Chinawoman
Uspešno ste se prijavili na brezplačne e-novice.
Recapcha
Prosimo obkljukajte test.
Obvestilo
Zavrnili ste piškotke za napredno oglaševanje oziroma piškote družbenih omrežij ter spletne analitike, zato vam je onemogočen dostop do spletne strani. Piškotki nam omogočajo, da so vsebine za vas brezplačne.

Potrdite piškotke in si zagotovite neomejen dostop.
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani