Kavarniški večer: NULA KELVINA

Nalagam zemljevid ....

Datum / Čas
16. 03. 2013 / Celodnevni dogodek

Lokacija
Kavarna Avditorija Portorož


NULA KELVINA

Nula Kelvina je na sceni slabi dve leti. Člani skupine – klaviaturist in pevec Marko Boh, basist in pihalec Klemen Kotar,  bobnar Jureta Rozmana in kitarist in producent Gašper Kržmanc – so sicer vsak zase že dlje časa prisotni v slovenskem glasbenem prostoru s številnimi projekti predvsem na polju popa, rocka, jazza in šansona. Ta mnogovrstnost glasbenega okusa in izkušenj ključno vpliva na njihovo ustvarjanje.

Glasbena javnost je prvi album, “Možgani na paši”, dobro sprejela, saj je na radijskih valovih dokaj pogosto slišati skoraj vseh 10 skladb. Kar nekaj (Možgani na paši,Kdo ve, Nisem še vrgel, Pupa, Škripnu lep) jih je zasedlo vrhove radijskih lestvic. Koncerti skupine ki so pogosto precej teatrsko obarvani, so prav tako naleteli na dober odziv.

Drugi album, ki so ga pred kratkim objavili pod okriljem Glasbene zadruge Celinka, so poimenovali “Drenov grič” po kraju, kjer stoji njihov studio in glavni štab. Dobro leto dni po prvencu so NK ustvarili novih 12 pesmi, ki po svoje nadaljujejo z gradnjo prepoznavnega izraza skupine. Ta temelji na bolj ali manj provokativnih besedilih, ki publiko zabavajo z zgodbami skozi katere Nula Kelvina komentirajo, problematizirajo in karikirajo grenko-sladke smisle in nesmisle sedanjega prostora in časa. Glasba skuša biti močno melodična in stilsko raznovrstna.

Novi album je torej paša za možgane, ušesa in oči ali če končamo s stihi uvodne pesmi: Prisluhni! Glava pade naj nazaj, ne da tuhtala bi »kaj, kako, zakaj«.

Prireditelj: Kapelca d.o.o.

Vstopnina: 5 €.

Obvestilo
Zavrnili ste piškotke za napredno oglaševanje oziroma piškote družbenih omrežij ter spletne analitike, zato vam je onemogočen dostop do spletne strani. Piškotki nam omogočajo, da so vsebine za vas brezplačne.

Potrdite piškotke in si zagotovite neomejen dostop.
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani