Nula Kelvina, Jazz club Gero

Nalagam zemljevid ....

Datum / Čas
15. 03. 2013 / 20:00

Lokacija
Jazz club Gero


Skupina Nula Kelvina skupaj deluje leto in pol. Sestavljena je iz štirih dokaj izkušenih glasbenikov, skladateljev ,  tekstopiscev in aranžerjev,  ki so se kalili v sodelovanju z mnogimi znanimi imeni slovenske popularne glasbe in lastnih skupinah.

Zasedba:

Marko Boh: klaviature, glas, megafon

Klemen Kotar: bas, spremljevalni glas, pihala

Gašper Kržmanc: kitare, spremljevalni glas, megafon

Jure Rozman: tolkala

Njihovo ustvarjanje odlikujejo nekonvencionlana sočna besedila, spevne melodije, ki se sprehajajo med popom, funkom, rockom, etnom in klasično popevko,  in zviti aranžmaji,  ki vedno znova presenetijo.

Prvenec  Možgani na paši so izdali lani novembra in z njim dodbra prerešetali slovenske glasbene lestvice. Naslovno skladbo Možgani na paši, ki je zasedala prva mesta in bila pesem tedna na valu 202, še sedaj pogosto slišimo na radijskih valovih. Sledili so singli, Kdo ve, Nisem še vrgel (prav tako pesem tedna na valu 202) in  Pupa. Sodelujejo tudi z rapperjem Smaal Tokkom, s katerim so izdali dva odmevna singla Smaal Tokka za predsednika in Dejlejmo wuatruake, oba pesem tedna na valu 202. Rapper se jim občasno pridruži tudi na odru.

Pravkar so izdali zadnji single s prvenca Škripnu lep, ležerni country valček s ciničnim tekstom in spevnim refrenom, skoraj pa je že nared njihova naslednja zgoščenka, na kateri so precej ostrejši s pomembno vlogo rock’n’roll in blues linij električne kitare, kar je bistven premik v njihovi glasbi, ki je prej temeljila bolj na triu s ključno vlogo klaviatur. S tem se Nula Kelvina lahko preselijo tudi  na večje odre kot do sedaj, ko so bili njihovo naravno okolje srednje veliki klubi in manjši odprti odri.  Novi album bo zopet poln zanimivih zgodb, ki druga drugo dopolnjujejo in komentirajo.

Na ta način imajo Nula Kelvina dovolj glasbenega streliva za zabavo, ples in emocije po eni strani, po drugi  pa tudi za zgolj poslušanje in razmišljanje, kaj se pravzaprav okoli nas in z nami dogaja.

Njihovi koncerti so vedno nekaj posebnega, saj poleg udarne glasbe vključujejo gledališke prvine, grafične improvizacije (če tehnični pogoji dopuščajo), interaktivne momente s publiko, nagradne igre in celo kemijske eksperimente. Manjka le še strip tease. (Kitarist je že začel obiskovati fitnes klub v ta namen).

Obvestilo
Zavrnili ste piškotke za napredno oglaševanje oziroma piškote družbenih omrežij ter spletne analitike, zato vam je onemogočen dostop do spletne strani. Piškotki nam omogočajo, da so vsebine za vas brezplačne.

Potrdite piškotke in si zagotovite neomejen dostop.
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani