Modrijani je ime enega izmed slovenskih najpopularnejših narodno-zabavnih ansamblov. Pravzaprav bi jih ta hip najverjetneje lahko označili kar za najbolj priljubljen ansambel. S svojo uspešnico Ti moja rožica so dobesedno obnoreli staro in mlado po vsej Sloveniji. Modrijani tudi veliko koncertirajo, zaradi velike priljubljenosti med svojimi poslušalci pa so njihovi koncerti praviloma povsem razprodani. Zdi se, da je tam, kjer so Modrijani, gotovo dobra zabava.

Modrijane sestavljajo štirje fantje – Rok in Blaž Švab ter Franjo in Peter Oset. Na slovenskem glasbenem prizorišču je to štiričlansko fantovsko zasedbo moč spremljati že od leta 2000, torej več kakor 10 let. Največ njihovih skladb je narodno-zabavnih, se pa fantje ukvarjajo tudi z a cappella petjem, s čimer se trudijo za ohranitev slovenskega glasbenega izročila. Modrijani so tako sinonim za kvalitetno in izjemno melodično glasbo, kar potrjujejo tudi številne prejete nagrade, doma in po svetu. Modrijani se radi pojavljajo na vseh vidnejših domačih in tujih festivalih narodno-zabavne glasbe, kjer navadno tudi žanjejo pohvale in priznanja.

Ansambel modrijani

Tudi sicer se bratranca Rok in Blaž ter brata Franjo in Peter odlično razumejo, kar seveda rezultira tudi v kakovostni in energični glasbi, ki jo ustvarjajo. Čeprav so priljubljeni tudi na tujem, še vedno ostajajo zvesti domači glasbi, se pa trudijo z nekoliko drugačnim in inovativnim pristopom oziroma interpretacijo v svoje pesmi vnesti svežino in mladostniški utrip, ki ga v slovenski glasbi marsikdaj pogrešamo. Modrijani s svojimi nastopi in odnosom do svojih poslušalcev izkazujejo svojo predanost glasbi in hkrati njihovo strast, talent in ambicioznost. Sami pravijo, da so ljudje, ki jih pridejo na njihove koncerte poslušati in podpirati, tisti motiv, ki jih žene dalje, da se trudijo še naprej ustvarjati kvalitetno domačo glasbo. Zagotovo je potrebno priznati, da so ravno Modrijani s svojim posebnim pristopom in izvedbo narodno-zabavne glasbe to zvrst približali marsikateremu mlademu, ki dotlej takšne glasbe ni poslušal. Na njihovo glasbo pleše staro in mlado, fantje pa so izjemno simpatični in še posebej priljubljeni med ženskim delom svoje publike.

modrijani 2

Oboževalci so tudi tisti, ki fantom na nastopih dajejo nove energije in zagona, hkrati pa stopnjujejo njihovo ljubezen do ustvarjanja glasbe. Zaščitni znak zasedbe je gotovo izvrstno štiriglasno petje in pa krasen liričen tenor mladega Roka Švaba, ki zna besedila svojih pesmi interpretirati zelo tenkočutno in domišljeno. Vse te kvalitete jih delajo posebne v slovenskem narodno-zabavnem prostoru. Ansambel Modrijani so izjemno delavni in marljivi – do sedaj do izdali že osem velikih in dve mali plošči, ves čas torej delajo in ne spijo na svojih uspehih. Tudi za v prihodnje imajo v načrtu nove projekte, radi bi posneli tudi nove videospote in skladbe, s katerimi bodo gotovo ponovno navduševali slovensko in tuje poslušalstvo.

Morda za konec še krajša predstavitev samih članov – kot že rečeno je glavni vokal Rok Švab, ki pa zna zaigrati tudi na harmoniko in bobne. Rok je rojen 1984 leta in je po poklicu učitelj diatonične harmonike ter urednik založbe Vox. Njegov bratranec Blaž je prav tako vokalist, bobnar in igra tudi na bas kitaro. Rojen je istega leta kakor Rok, po poklicu pa absolvent na Fakulteti za socialno delo. Franjo Oset igra na kontrabas, bariton, klaviature in tudi prepeva. Rojen je leta 1985 in se opredeljuje kot svobodni umetnik. Peter Oset pa igra na kitaro in prepeva, rojen je leta 1980 in je najstarejši v zasedbi. Po izobrazbi je učitelj razrednega pouka.

[youtube id=”SptQKQ26USI” width=”715″ height=”402″]
Modrijani v živo na Kongresnem trgu v Ljubljani, 30. 12. 2012 s priredbo pesmi Ansambla Slapovi – Ne reci nikdar.

Obvestilo
Zavrnili ste piškotke za napredno oglaševanje oziroma piškote družbenih omrežij ter spletne analitike, zato vam je onemogočen dostop do spletne strani. Piškotki nam omogočajo, da so vsebine za vas brezplačne.

Potrdite piškotke in si zagotovite neomejen dostop.
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani