Polona Kasal, nekdanji glas uspešne pop zasedbe Gušti in Polona, se s prvim singlom Cesta s prihajajočega albuma Na cesti podaja na samostojno pot. Za skladbo Cesta je nedavno objavila tudi videospot o katerem pravi: ‘Video za moj prvi samostojni singel je nastajal sedem let. V tem času so se posnetki kopičili na različnih koncih sveta, kot produkt hipnega navdiha v nekem trenutku mojega življenja. Ker niso imeli zares posebnega namena, so pristali na diskih vseh velikosti in v nepreglednih folderjih lepih spominov. Potem se je zgodil komad Cesta in določenim, ki so imeli srečo, sem vdihnila življenje. Večkrat se poigravam z mislijo,  da je bilo takrat ko sem to posnela vse precej drugače. In zdaj so koščki preteklosti zopet del moje sedanjosti. Video govori o cesti, kot življenju. O vsakdanjih trenutkih, ki nas delajo žive in je lepo če jih znamo opaziti, saj nas naredijo srečnejše. Video sem torej zakrivila sama, pri montaži in postprodukciji pa je imel vidno vlogo Andraž Jerič.’

Cesta je napoved samostojnega albuma Na Cesti, ki izide maja pod okriljem Glasbene zadruge Celinka. Na cesti je zbirka atmosferičnih indie pop pesmi, kjer Polona Kasal svojo naklonjenost do Tomaža Pengova – trubadurja slovenske glasbene scene 70-ih let, zlije v kolekcijo priredb njegovih skladb.

Na solističnim albumu se Polona Kasal predstavlja kot avtorica priredb, aranžerka in so-producentka, pri katerih realizaciji ji je pomagalo nekaj zvenečih imen slovenske glasbene scene, kot so Aldo Ivančič (Borghesia), Luka Jamnik (Laibach, Kamerad Krivatoff), Peter Dekleva (Srečna mladina, Adam, Gušti, Golem).

[youtube id=”VQ0mBUgevbs” width=”715″ height=”402″]

Cesta – Polona Kasal
Glasba: T. Pengov,
Besedilo: T. Pengov,
Aranžma: T.Pengov / P. Kasal

Več na spletni strani www.polonakasal.com.

Obvestilo
Zavrnili ste piškotke za napredno oglaševanje oziroma piškote družbenih omrežij ter spletne analitike, zato vam je onemogočen dostop do spletne strani. Piškotki nam omogočajo, da so vsebine za vas brezplačne.

Potrdite piškotke in si zagotovite neomejen dostop.
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani