V Slovenijo se 26. aprila vrača ameriški alternativni metal bend Deafheaven, katerega na evropski turneji spremlja negativna tržaška zasedba, The Secret. Tokrat si bomo njihov nastop lahko ogledali v Novi Gorici in sicer v klubu Mostovna, ki zadnje čase pridno sodeluje s Pieffe Factory, klubom iz bližnje stare Gorice, produkti tega sodelovanja pa so kakovostni koncerti uveljavljenih težkih underground skupin.

Deafheaven so prvič pri nas nastopili lani februarja v ljubljanskem Orto Baru pred majhnim, vendar navdušenim občinstvom. Skupina prihaja iz San Francisca v Kaliforniji in je razmeroma mlada, saj je nastala leta 2010, ampak je v dobrih treh letih delovanja vzbudila kar veliko pozornosti pri raznih založbah in ljubiteljih tovrstne glasbe. Skupino sta v sklopu stranskega projekta ustanovila frontman – George LeSage Clark, in kitarist – Kerry McCoy, tehnične death metal zasedbe Rise Of Caligula. Deafheaven glasba spominja na post-rock, shoegaze in black metal mešanico, v besedilih pa se pretežno ukvarja s filozofskimi vprašanji, osebnim mišljenjem – ta dopušča možnost lastne interpretacije – in v celoti deluje melanholično ter oddaja skoraj nekakšen občutek topline. Vendar to ne pomeni, da skladbe v svoji osnovi ne zvenijo trdno, grobo in glasno. Če so Deafheaven na lanski turneji predstavljali svoj prvenec Roads to Judah, bomo letos lahko že slišali nov material, saj bo 11. junija preko neodvisne založbe Deathwish Inc. izšel njihov drugi studijski album, z naslovom Sunbather. Prvenec Roads to Judah pa lahko poslušate na njihovem bandcamp profilu: deafheavens.bandcamp.com/releases.

Za ogrevanje bo poskrbela štiričlanska hibridna metal zasedba, ki prihaja iz mračnega dela Trsta, The Secret. Skupina je nastala leta 2003 iz fragmentov razpadlega metal benda Dying Sky. V tem času je skupina izdala štiri studijske albume: Luce leta 2004, štiri leta kasneje album Disintoxication, v letu 2010 album Solve Et Coagula in Agnus Dei lansko leto. Zasedba The Secret svojo unikatno glasbo ustvarja z združevanjem elementov hardcora, noisa, metala in post-rocka, zato v svojem bistvu deluje kaotično, spominja pa na glasbo skupin Converge ali Botch. Več o zasedbi The Secret lahko najdete na njihovi MySpace in Facebook strani: www.myspace.com/thesecret oz. facebook.com/pages/The-Secret/95794903277

Koncert se bo začel ob 21.00 uri za vstop pa bo potrebno odšteti 12 eurov.

Obvestilo
Zavrnili ste piškotke za napredno oglaševanje oziroma piškote družbenih omrežij ter spletne analitike, zato vam je onemogočen dostop do spletne strani. Piškotki nam omogočajo, da so vsebine za vas brezplačne.

Potrdite piškotke in si zagotovite neomejen dostop.
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani