Ljubljanski DOWN bratovščini z velikim razočaranjem sporočamo, da je zasedba DOWN zaradi nepričakovanih in neugodnih zapletov s potovanji in logistiko prisiljena preložiti svoj koncert v Kinu Šiška, napovedan za 24. junij. Vsem, ki vstopnice že imate, bo kupnina vrnjena v celoti, novi datum pa bo objavljen kmalu. Opravičujemo se za morebitne nevšečnosti, ki smo jih s tem povzročili oboževalcem, pa tudi agentom in organizatorjem, ki so si zelo prizadevali, da bi bend pripeljali v Slovenijo. Več informacij o novem datumu bo na voljo na spletni strani benda www.down-nola.com. Hvala za razumevanje. S spoštovanjem, DOWN Management

Letošnjega junija se bodo stene Kina Šiška dodobra pretresle, saj bo Slovenijo prvič obiskal divji heavy-metal bend Down, ki ga vodi odlični zloglasni ex-Pantera pevec Phil (Philliph) Anselmo. 24. 6. 2013 ob 21.00 se bo vsem ljubiteljem divjih temačnih ritmov, eksperimentiranja z električnimi kitarami in odličnega growlanja izpolnila želja, da se naužijejo kvalitetne metalske glasbe, ki je na slovenski glasbeni sceni, kar nekako primanjkuje.

Down je še en heavy-metal bend, ki je dokazal, da je z močno voljo vse mogoče. Korenine je pognal leta 1991 v New Orleansu, v Louisiani, ko so se Phil in njegovi prijatelji združili v želji ustvarjati kvalitetno glasbo. Današnjo zasedbo, poleg že omenjenega Phila, sestavljajo še prav tako ustanovitveni član kitarist in bobnar Jimmy Bower, ki zaradi svojega neverjetnega talenta slovi kot eden najboljših bobnarjev na svetu in je trenutno član šestih bendov. Skupaj z basistom Patom (Patrick) Brudersom, ki se je bendu priključil šele leta 2011 in zasedel mesto Rexa Browna, ki je nadomestil prvotnega Todda Strangea, sta še člana skupine Crowbar in Eyehategod. Pat se je Crowbarom priključil šele leta 2005, ko je prekinil sodelovanje s skupino Goatwhore leta 2004. Tudi četrti član Kirk Windstein je trenutno na električni kitari pri obeh bendih in frontman skupine Crowbar, poleg tega igra še v svojem lastnem bendu Kingdom of Sorrow, ki ga je oblikoval skupaj z Jameyem Jasto iz Hatebreedov. In še zadnji član, ki se moramo prav tako zahvaliti, da Down sploh obstajajo, je Pepper J. Keenan, prav tako kitarist in vokalist mnogih bendov.

Down so bend, ki dela počasi, a kvalitetno. Čeprav delujejo že dvaindvajset let, so do sedaj izdali samo tri albume, trenutno delajo na četrtem. Heavy-metal bend z izjemno zasedbo je vzor številnim mlajšim bendom, ki se trudijo, da bi dosegli vsaj nekaj procentov njihove kvalitete. Recept za njihov uspeh in zmeraj odlično izdelano glasbo je po Philovih besedah: …veliko besed in k******* idej. In to so bolj ali manj dobre ideje. Down je, če opišem s svojimi besedami, bend s svojim žanrom. Kadar si v žanrskem bendu, obstajajo pravila. So meje, ki jih ne smeš prestopiti. Moraš biti zvest svojemu žanru. (…) (Amy Sciarretto, 21. 5. 2012, loudwire.com). Down so torej mozaik, ki ga sestavljajo najdragocenejše tesere. In čeprav so se določeni kamenčki zamenjali in se je podoba čez leta spremenila, je kvaliteta ostala enaka – vrhunska.

Cena vstopnic: 20 €, za študente/dijake/upokojence 16 €, na dan dogodka 23 €

Prireditelj: Center urbane kulture Kino Šiška

 

Obvestilo
Zavrnili ste piškotke za napredno oglaševanje oziroma piškote družbenih omrežij ter spletne analitike, zato vam je onemogočen dostop do spletne strani. Piškotki nam omogočajo, da so vsebine za vas brezplačne.

Potrdite piškotke in si zagotovite neomejen dostop.
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani