Slovenska glasbena skupina Dead Dildo Drome je skupina, katero sestavljajo glasbeniki, ki povečini prihajajo iz nekaterih uveljavljenih slovenskih zasedb kot na primer God scard, Leaf fat in Language of thought hypotesis. Sprva so band sestavljali trije glasbeniki – Robert, Damir in Enej. Skupaj so pisali svež material za njihovo glasbo. Konec leta 2009 se je prvotnim članom pridružil še kitarist Andraž, ki je prihajal iz zasedbe God scard.

Od tedaj je skupina pridno ustvarjala in pripravljala nov material. Na koncertih se jim včasih pridruži še basist Žiga Jerič, sicer član skupine All across. Skupino Dead Dildo Drom bi žanrsko najlažje uvrstili v sodoben metal, kar pomeni, da v svojih pesmih združujejo prvine death metala, black metala in metal core-a. Poleg svojevrstnega zvoka daje njihovim pesmim edinstven pečat tudi sama interpretacija pesmi. Čeprav za skupino Dead Dildo Drome mnogi, ki ne poslušajo metal glasbe, še niso slišali, v svojem žanru skupina vendarle velja za precej prepoznavno in uspešno.

Dead Dildo DromeDokaz tega je tudi več kakor 60 koncertov po vsej Evropi, ki so jih kot skupina izvedli. Poleg tega je zasedba na koncertih sodelovala tudi z nekaterimi poznanimi glasbenimi imeni in skupinami, kot so na primer Soulfly, Cataract, Superbutt, Hatesphere, Benighted, Parkway Drive in mnogimi drugimi. Poleg uspešnih koncertov je skupina izdala tudi dobro sprejet album z naslovom Cowboys from Kredar’tza. Predstavitvena turneja bo tako vključevala koncerte doma in v tujini, na primer po Nemčiji, Belgiji, Franciji, Hrvaškem, Madžarskem, Avstriji… Plošča pa je izdajo doživela na koncertu v Gali Hali, na Metelkovi v Ljubljani.

Nasploh med ljubitelji metal glasbe velja, da Dildoti na svojih nastopih nikoli ne razočarajo. Kranjskogorska zasedba Dead Dildo Drome je tako na slovensko metal sceno gotovo prinesla prepotrebne svežine in jeklene zvoke, ki v svojih pesmih razkriva besnečo dušo.  Za nastanek prve plošče so fantje resda potrebovali kar dve leti in pol (toliko časa je namreč preteklo od prve združitve vseh članov), toda izdelek je takoj po izidu požel veliko pozitivnih kritik in pohval, tako s strani stroke kakor med poslušalci.

Dead Dildo DromeNjihova glasba je tako odlična mešanica metala, groova, sočnega hrupa in brenčečega zvoka. Fantje sami menijo, da je čas izida prvega albuma ravno pravšen – sedaj namreč točno vedo, kaj hočejo in so povsem prepričani v to, kar počnejo. Prav tako je na samo rojstvo in podobo njihove glasbe gotovo vplivalo tudi dejstvo, da imajo za sabo precejšnjo kilometrino, kar se tiče koncertov v živo. Okoli 60 nastopov na leto je namreč izoblikoval povsem samosvoj in poseben glasbeni izraz, ki ga na novi plošči predstavlja skupina Dead Dildo Drome.

Plošča je tako rezultat zorenja samega banda in veliko število odigranih koncertov je po mnenju članov zasedbe nujni pogoj za zrelo in dodelano studijsko ploščo. Tako je skupina poiskala svoj pravi izraz in identiteto ter je sedaj gotovo povsem prepoznavna, ne pa zgolj še ena izmed mnogih glasbenih skupin pri nas, ki igrajo metal glasbo. Nekatere stvari pač potrebujejo svoj čas.

Skupina Dead Dildo Drome je tako band, katerega glasba bo navdušila vse tiste, ki uživajo v nekoliko trših in brez kompromisnih zvokih.

[youtube id=”OKwnOv_WZbw” width=”715″ height=”402″]

Dead Dildo Drome v živo na Trgu francoske revolucije v Ljubljani. 31. 12. 2012 izvajajo “I Hail Satan”.

Obvestilo
Zavrnili ste piškotke za napredno oglaševanje oziroma piškote družbenih omrežij ter spletne analitike, zato vam je onemogočen dostop do spletne strani. Piškotki nam omogočajo, da so vsebine za vas brezplačne.

Potrdite piškotke in si zagotovite neomejen dostop.
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani