Skupina Tide si je v svoji dosedanji glasbeni karieri pridobila že kar precej poslušalcev in privržencev. Skupina Tide igra energično glasbo, ki bi jo žanrsko najbolje umestili nekje med rock in grunge ali še bolje med trši rock z izpiljenimi primesmi nostalgičnega grunga. Skupina deluje že vse od leta 2005 naprej in se loči od slovenske skupine The Tide. Tide svojo glasbo ustvarjajo pod okriljem založbe CPZ Records, več informacij o sami skupini pa je mogoče prebrati kar na njihovi spletni strani  www.tide-band.com. Skupino Tide sestavljajo štirje člani: Kevin Koradin, Matej Batelič, Tine Čas in Blaž Sotošek. Med nekdanje člane zasedbe pa se prištevajo Peter Kokotec, Anže Žurbi in Gregor Jakac. Skozi leta se je skupina izpilila v odlično rock oziroma hard rock skupino z vidnimi in slišnimi vplivi grunge glasbe.

Skupina Tide je že na začetku svoje glasbene poti hitro postala priljubljena in znana. Vsi člani so bili tudi pred nastankom skupine Tide povezani z glasbo, tako da pri njih težko govorimo o novincih oziroma začetnikih na naši glasbeni sceni. Kevin Koradin in Matej Batelič sta prej že sodelovala pri skupini Revolver. Kevin je bil pri skupini tako tekstopisec kakor tudi glavni kitarist, Matej pa je sodeloval kot basist. Nekdanji član Peter Kokotec je bil najprej član punk skupine Valter brani Sarajevo. Prelomno leto je bilo gotovo leto 1998, ko je Kevin zapustil Slovenijo in odpotoval na Nizozemsko, v Amstredam, kjer je delal kot studijski glasbenik. V Amsterdamu je spoznal bobnarja z danskimi koreninami – Mikkela Brinka. Poleg Brinka se je Kevinu pri snemanju demo posnetkov pridružil še priznan japonski kitarist Kenji Hino. Še istega leta sta nato Kevin in Mikkel v Copenhagnu sestavila novo skupino in k sodelovanju povabila še Mateja Bateliča iz Slovenije. To so bili začetki rock tria, ki jih je moč razumeti za prvi uradni začetek skupine Tide. Ko so skupaj posneli svoj prvi album, je Mikkel zapustil band in se vrnil na Dansko.

Tide Tide Tide

Ko sta se nato leta 2004 Kevin in Matej vrnila v Slovenijo, sta doma začela sodelovati s Petrom Kokotcem in Gregorjem Jakacem. Leta 2005 so posneli svoj prvi album Seven Days, pod okriljem založbe CPZ Records. S svojo glasbo in energijo so že takoj na začetku skupnega ustvarjanja nase pritegnili precej pozornosti. Ta prvi album je skupino Tide popeljal tudi na pot ene izmed najvidnejših na novo vzhajajočih rock zasedb pri nas. Po izdaji albuma je bilo skupino moč slišati na vseh vidnejših domačih festivalih in prireditvah. Sodelovali so tudi na znanem Exit festivalu v Srbiji. Svoj krog poslušalcev so si povečali tudi z izjemnimi videospoti za skladbe Release My Gun, Evolution, The Urge, Brain Damage in še nekaterimi drugimi. Videospote so izjemno pogosto predvajali tudi na lokalni MTV postaji. Videospot za skladbo Evolution je bil pri MTV Adria uvrščen med 20 najboljših in najbolj popularnih videospotov.

Tide Tide Tide

Njihov naslednji album Nothing to Lose so fantje posneli na Nizozemskem. Po izjemno natrpani koncertni turneji za izdani album so si fantje vzeli nekoliko premora in skoraj za leto dni odšli na Nizozemsko, v Amstredam. Tam so tudi posneli svoj tretji album Regeneration. Album bi lahko označili za nekoliko bolj eksperimentalnega, na katerem se je skupina poigravala z nekoliko bolj indie rockom in vplivi iz 80-ih. Album so fantje izdali leta 2009. Pesem Adieu iz tega albuma je skupini Tide prinesla dva Zlata zidaka – in sicer glasbeno nagrado za skupino leta in za spot Adieu. Album številka štiri No. 4 (leta 2012) je pomenil vrnitev  h koreninam, torej k bolj tršemu rockerskemu zvoku. Ta album je tudi dokaz, da ima skupina Tide še mnogo svežih in kreativnih idej za v prihodnje. Skupina je znana po odličnih nastopih v živo, zato jih nikar ne zamudite na katerem izmed njihovih prihodnjih nastopov.

[youtube id=”YUpv73vHW7M” width=”715″ height=”402″]

Obvestilo
Zavrnili ste piškotke za napredno oglaševanje oziroma piškote družbenih omrežij ter spletne analitike, zato vam je onemogočen dostop do spletne strani. Piškotki nam omogočajo, da so vsebine za vas brezplačne.

Potrdite piškotke in si zagotovite neomejen dostop.
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani