Manca Špik je 32-letna slovenska glasbenica zabavne glasbe. Rojena je  17. september 1980 v Kranju. Mnogi so jo že pred njenim prvim izdanim studijskim albumom poznali kot odlično glasbenico, ki je spremljala mnoge znane slovenske glasbenike in skupine. Tako je na primer pela spremljevalne lokale pri Čukih, Bepop, Roku Kosmaču, Nuški Drašček, Brigiti Šuler, Anžeju Dežanu in celo Heleni Blagne. Verjetno bi nadaljevala v tej smeri, če se leta 2004, ko je na EMI spremljala Natalijo Verboten, v Manci ne bi zgodila nekakšna sprememba, ki je vplivala na njeno odločitev, da se tudi sama poizkusi kot samostojna solistka. Sicer je leta 2005 na EMI ponovno sodelovala kot spremljevalni vokal Alye, a je Manca pri sebi vendarle vedela, da si želi samostojno oziroma solo glasbeno kariero.

Manca se je tako leta 2006 končno opogumila in odločila za samostojen studijski izdelek. Na dveh festivalih Melodij morja in sonca zaporedoma je nato Manca dosegla izjemno tretje in naslednjega leta prvo mesto. S tem se je zapisala med uspešne slovenske glasbene soliste, hkrati pa je njen nastop izžareval strast, nadarjenost, znanje in ambicioznost. Njena odraščajoča leta je sicer bolj zaznamovalo poslušanje rock glasbe, kot pevka pa Manca Špik najbolje funkcionira v pop vodah. Ta zvrst je namreč po njenem mnenju dovolj široka, da ji dopušča veliko eksperimentiranja in svobode.

Manca Špik Manca Špik Manca Špik

Poleg tega je pop oziroma zabavna glasba v Sloveniji tudi med poslušalci najbolje sprejet. Med njene priljubljene pesmi spadajo popevke kakor Šum na srcu in Ljubezenska puščica. Ker je izjemno energična in strastna oseba, so ji pisani na kožo tudi mnogi nastopi in koncerti, ki jih pripravi. Na koncertih skuša dati od sebe vse, kar se seveda pozna tudi na kvaliteti in dobremu odzivu obiskovalcev oziroma poslušalcev. Še posebej je seveda priljubljena med moškim delom občinstva, saj ima poleg izjemnega glasu tudi zavidljiv stas. Ko ne poje in koncertira, čas najraje preživlja v kuhinji. Njena velika strast in veselje do kuhe se odlično poklopi tudi z njenim nekoliko podedovanim balkanskim temperamentom. Manca najraje posluša slovenske izvajalce in je prepričana, da si večina Slovencev preveč zatiska ušesa pred kvalitetno produkcijo slovenske glasbe.

Ljubezen do slovenske glasbe jo tako spremlja že od mladih nog in tudi danes ne dvomi o kvaliteti in nadarjenosti mnogih slovenskih izvajalcev in izvajalk. Pri tem ji tudi lahko verjamemo, saj ja Manca sodelovala že z veliko večino glasbenikov, ki se pojavljajo na domači sceni. Zaradi odlične energije, ki jo Manca izžareva, so njeni nastopi in koncerti v živo res prava paša za ušesa in oči. Tudi v prihodnje Manca načrtuje veliko nastopanja in koncertov, s katerimi se ustvarja pravzaprav najbolj pristen stik s svojimi oboževalci in poslušalci.

Za vse tiste, ki Manco Špik radi spremljate in poslušate je na voljo tudi njena uradna spletna stran: www.mancaspik.si, kjer lahko izveste vse, kar vas zanima o prihodnjih koncertih in načrtih naše uspešne in priljubljene pevke Mance. Na strani lahko opazite tudi, da je Manca ravno izdala nov studijski album z naslovom Iz prve roke. Manca je tako s trdim delom in velikim talentom iz spremljevalnega vokala postala uspešna slovenska pop izvajalka.

[youtube id=”_qux5N3kdLo” width=”715″ height=”402″]

Manca Špik v živo na Kongresnem trgu v Ljubljani, 1. 1. 2013 s priredbo pesmi skupine Hazard – So najlepše pesmi že napisane.

Obvestilo
Zavrnili ste piškotke za napredno oglaševanje oziroma piškote družbenih omrežij ter spletne analitike, zato vam je onemogočen dostop do spletne strani. Piškotki nam omogočajo, da so vsebine za vas brezplačne.

Potrdite piškotke in si zagotovite neomejen dostop.
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani