Rock Otočec je nedvomno eden od slovenskih najbolj odmevnih in obiskanih festivalov na prostem. Vsako leto se festivala udeleži veliko število ljubiteljev rocka. Festival Rock Otočec ima dolgo zgodovino. Sprva je šlo za lokalni, torej dolenjski, glasbeni festival, ki se je prvič odvijal leta 1976. Z letom 1997 je Rock Otočec postal redna prireditev in odtlej festival poteka 3 dni v začetnih dneh julija. Sinonim za festival je gotovo blato in zabava. Navadno je festival potekal na travniku na Otočcu ob reki Krki, nekaj časa pa se je odvijal na letališču Prečna pri Novem mestu. Letos se festival prestavlja v našo prestolnico, na Dunajsko cesto v Ljubljani – gostilo ga bo namreč mestno kopališče Laguna. V preteklosti je na festivalu nastopilo že okrog 1500 različnih glasbenikov iz kar 20 različnih držav. Skupno se je festivala udeležilo že preko 100.000 obiskovalcev. Na to je glavni organizator festivala Rock Otočec, Franci Kek, gotovo izjemno ponosen, saj vsi ti podatki Rock Otočec postavljajo med najbolje obiskane in legendarne festivale pri nas.

Letos se bo Rock Otočec odvijal že sedemnajstič in sicer med 5. in 7. julijem. Začetek festivala je tako petek ob 13.00 uri, festival pa se zaključuje v nedeljo ob 19.00. Glavna festivalska dneva sta seveda petek in sobota. Že v začetku junija so organizatorji sporočili končno listo vseh nastopajočih na letošnjem Rock Otočcu. Glavni nastopajoči so gotovo Papa Roach, ki bodo v Ljubljano zagotovo privabili veliko ljubiteljev rocka in metala. V petek se bo na glavnem odru zvrstilo kar nekaj uspešnih in prepoznavnih domačih in tujih izvajalcev. Za vrhunec večera bodo gotovo poskrbeli Dubioza kolektiv – bosanski raparski dvojec, ki je znan po svojih instrumentalnih podlagah, udarnih ritmih in družbeno-kritičnih besedilih. Občinstvo bodo pred njimi dobro ogreli že slovenski izvajalci – Mi2 in Elvis Jackson. Pred njimi se bodo zvrstili še mnogi priljubljeni izvajalci, na primer Hamo & Tribute 2 love, ki bodo poskrbeli, da bo občinstvo že v poznih popoldanskih urah dobro ogreto in plesno razpoloženo.

Na glavni festivalski dan, v soboto 6.7., bo prvi vrhunec večera gotovo predstavljala znana kalifornijska zasedba Papa Roach. Skupina je svetovno poznana in priljubljena, v svojih 20 letih delovanja pa so prodali že več kot 18 milijonov albumov širom po svetu. Papa Roach so organizatorji Rock Otočca uspeli ujeti med njihovo evropsko turnejo. Papa Roach bodo poskrbeli za vse tiste, ki se na Rock Otočec odpravijo zaradi kvalitetne glasbe, ki se giblje nekje med metalom, hardrockom, punkrockom in popom. Glavni festivalski vrhunec sobotnega večera pa bodo kanadski punk rockerji Billy Talent. Gre za izjemno nadarjene glasbenike, ki so v svoji karieri prejeli kar nekaj vidnih in zvenečih nagrad, kot so na primer MTV Awards, EchoAwards, MuchMusic in še katero. Billy Talent so že igrali na svetovnih odrih, kot je na primer oder na festivalu Rock am Ring ali Rock im Park. S tem bo zagotovo poskrbljeno za vse tiste, ki imajo raje nekoliko trši zvok kitar, ob spremljavi izjemno melodičnih zvokov. Pred obema tujima zasedbama bodo obiskovalce ogrevali tudi nekateri domači gostje. Tako bodo na Rock Otočcu 2013 v soboto zaigrali tudi Niet, ki so se leta 2008 vrnili na slovensko glasbeno prizorišče in si nemudoma pridobili veliko število slovenskih poslušalcev. Velika atrakcija sobotnega večera so gotovo tudi Let 3, ki bodo s svojo provokativnostjo gotovo poskrbeli za dober šov in odličen žur. Nepozabno bo gotovo tudi z novomeško skupino Rudolfovo, ki je nastopila že daljnega leta 1976, na prvem Rock Otočcu.

Poleg glasbenih nastopov, se bodo na bazenu Laguna dogajale še mnoge druge dejavnosti. Poleg kopanja bo dnevni program nastajal ob pomoči skupine Spletni talenti. Poleg tega bo poskrbljeno tudi za obilico smeha – z improgledališčniki Improleptika. Prav tako se bo na odru zvrstilo nekaj Stand up komikov, kot so na primer Jonas, Goc, Klavdija Vlaj, Dušan Tomić-Dule, Goran Furjan in drugi. Poleg tega bodo občinstvo navduševali še razni artisti, akrobati, žonglerji, vrvohodci in mnogi drugi. Obiskovalcem festivala Rock Otočec tako gotovo ne bo dolgčas, na voljo jim bo na primer tudi šola potapljanja.

Cene vstopnic so za tri-dnevni festival, ki ponuja tako veliko različnih dejavnosti in odličnih domačih in tujih izvajalcev, povsem sprejemljive. Do 17. junija so bila še nekoliko cenejše, sedaj pa jih je mogoče kupiti po 41 evrov (vstopnica za petek in soboto) in za 26 evrov (eno-dnevna vstopnica). Po vsem zapisanem je jasno, da je Rock Otočec 2013 gotovo festival, ki ga letošnje poletje ne smete zamuditi.

Po koncertno napornem decembru in dveh mesecih premora se je skupina Mi2 v velikem slogu vrnila na odre. Prvič v Etno klubu Zlati zob so fantje v soboto, 9. marca 2013, priredili nepozaben akustični koncert, posebno doživetje za vse njihove najbolj zveste oboževalce. Koncert je bil razprodan.

Nepoboljšljivo šaljivi (Tonč o imenu kluba: »Kako se že imenuje ta klub? Nekaj v zvezi s protezo …«) in na trenutke tudi politično nekorektni (Dimek o njihovem koncertu na 4. vstaji, ki je potekala isti dan na Kongresnem trgu in na kateri so tudi igrali: »Nismo mi krivi, da Zbor za republiko danes ni imel zborovanja.«) so na več kot 2-urnem koncertu, ki je imel tudi 15-minutno pavzo, da so se tako poslušalci kot člani banda lahko podkrepili s pijačo in jedačo, odigrali večino svojih najbolj znanih skladb, višek pa so zagotovo predstavljali komadi, ki jih drugače ne izvajajo, na primer Šlager.

Mi2 Gramofon Mi2 Gramofon Mi2 Gramofon Mi2 Gramofon Mi2 Gramofon Mi2 Gramofon

Vokalist Tone Kregar – (žalostni) Tonč je bil ves čas v nenehni interakciji s publiko. Refren pesmi Samo tebe te imam so mu tako pomagale zapeti najprej dame iz občinstva, ker pa so se sramežljivo držale nazaj, je nato vključil še moški del publike. Ritem kitarist in pevec Jernej Dirnbek – Dimek je, poleg tega, da je poskrbel za šaljive vložke, večkrat z veseljem poprijel tudi za harmoniko, bobnar Igor Peter Orač – Mali se je v akustični različici koncerta uspešno spoprijel s cajonom, basist Robert Novak – Flik je vmes soliral, kitarist Egon Herman – Srajca pa je iz ozadja odra skrbel, da celoten koncert potekal gladko.

Mi2 Gramofon Mi2 Gramofon Mi2 Gramofon Mi2 Gramofon Mi2 Gramofon mi2 gramofon 12

Nepopravljivi rock’n’roll, ki ga je Tonč napovedal že na začetku koncerta, pa se je zgodil tik pred koncem. Ko so fantje že zaključili uradni del, se je publika zavedla, da imajo še zadnjo priložnost, da slišijo še kakšno skladbo, in fante z bučnim aplavzom in žvižganjem priklicala nazaj na oder. V tem bonus delu koncerta je občinstvu vstalo (ker je koncert uradno nosil oznako akustičen, so bili v dvorani postavljene mize in stoli, tako da so se gostje sede pozibavali v ritmih), zaplesalo in skupaj s skupino zapelo še tri pesmi. Večer, poln nostalgije in melanholije (za kar so poskrbele pesmi Sveta Margareta, Julija, Sladka kot med, Brez obžalovanj …), se je končal na najboljši možni način – s pesmijo Odhajaš, ki ni predstavljala samo konca, ampak tudi vrhunec večera.

Mi2 Gramofon Mi2 Gramofon Mi2 Gramofon Mi2 Gramofon Mi2 Gramofon Mi2 Gramofon

Vsi tisti, ki ste bili tokrat prepozni in niste dobili kart, pa imate še eno priložnost. 15. aprila 2013 bodo fantje namreč še enkrat nastopili v akustični preobleki, in sicer v ljubljanskem Orto baru na Ortofestu. Da pa boste lahko brez obžalovanj in prevelikih težav zdržali do koncerta, lahko vmes uživate ob poslušanju njihovega koncertnega albuma Decibeli, na katerem je večina pesmi s sobotnega koncerta.

[youtube id=”ExL4htWuJM4″ width=”715″ height=”402″]

Mi2 – Sladka kot med

Eden redkih pravih etno klubov pri nas – Zlati zob v Ljubljani – bo 9.3.2013 ob 20.00 prvič gostil znano slovensko rock skupino Mi2. Mi2 sestavlja pet članov – pevec »Tonč« oziroma Tone Kregar, ritem kitarist in pevec »Dimek« (Jernej Dirnbek), kitarist Egon Herman (»Srajca«), basist Robert Novak oziroma »Flik« in bobnar Igor Peter Orač, ki sliši na vzdevek »Mali«.

Skupina Mi2 že vrsto let navdušuje staro in mlado in so pravzaprav ena izmed vodilnih slovenskih rock skupin. Njihova glasbena kariera je razpeta med Ljubljano in Mariborom, na svojih rednih vajah pa se člani skupine Mi2 dobivajo v okolici Podčetrtka. Tam je tudi nastal večji del njihovega glasbenega materiala, ki so ga fantje predstavili na kar 7-ih doslej izdanih albumih. Skupaj nastopajo in igrajo že zavidljivih 17 let in v tem času je nastalo kar nekaj zimzelenih komadov.

Doslej so Mi2 že dvakrat sodelovali z Juretom Longyko v oddaji Izštekani in tako za svoje poslušalce pripravili akustično preigravanje sicer svojih rockerskih skladb. 9. marca se bodo fantje prvič mudili v ljubljanskem etno klubu Zlati zob, kjer bodo za vse obiskovalce gotovo pripravili nepozaben glasbeni žur. Tako bomo vsi poslušalci lahko uživali v zvokih znanih komadov kot so Črtica, Sladka kot med, Samo tebe te imam, Pojdi z menoj v toplice, Zbudi se za 1. maj, Teta Estera in še mnoge druge. Večer s skupino Mi2 je tako garancija za dobro zabavo in kvalitetno glasbo. V Zlatem zobu boste lahko v dvorani in v sproščenem ambientu tako prisluhnili odlični rockerski zasedbi, zraven pa tudi kaj okusnega pojedli in spili.

Obvestilo
Zavrnili ste piškotke za napredno oglaševanje oziroma piškote družbenih omrežij ter spletne analitike, zato vam je onemogočen dostop do spletne strani. Piškotki nam omogočajo, da so vsebine za vas brezplačne.

Potrdite piškotke in si zagotovite neomejen dostop.
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani