Za skupino Elevators ste gotovo slišali vsi, ki uživate v dobri, navdihujoči in melodični glasbi. Skupina je pri nas precej priljubljena in poznana. Slišati jih je moč na različnih koncih Slovenije, pred kratkim pa so nastopali skupaj z znano in uveljavljeno skupino Keane na Dan 202, v organizaciji Vala 202. Skupino Elevators sestavljajo štirje člani – Jani Hace na basu in na dobrem glasu, Robert Pikl na kitari in za mikrofonom, Sergej Ranđelović za bobni in tudi za mikrofonom ter Davor Klarič, ki ga je moč slišati za klaviaturami, pa tudi vokalno.

Njihova glasba je na slovenskem glasbenem prizorišču nekaj povsem samosvojega in izvirnega. Žanrsko bi jih še najlažje uvrstili med izvajalce funka, jazza in rocka, čeprav jih je za pravi občutek potrebno slišati v živo. Njihova glasba je izjemno melodična in obiskovalce na koncertih v živo hitro pripravi do miganja in petja. Zdi se, da so na glasbeno podobo skupine Elevators vplivala šestdeseta in sedemdeseta prejšnjega stoletja. Med pomembnejšimi vplivi lahko omenimo Stevie Wonder-ja, Miles Davis-a, Frank Zapp-o, The Meters-e in še koga. Elevatorsi so na našem glasbenem prizorišču nekaj posebnega tudi zato, ker ne ustvarjajo instant trendovske glasbe, ampak so zvesti svojim koreninam in razpoznavnem stilu. Sploh na koncertih v živo je toliko bolj moč občutiti pristnost same skupine, ki na prvo mesto gotovo postavlja svoje poslušalce in kreacijo dobre glasbe. Skupina Elevators tako staro in mlado navdušuje že več kot deset let in svoje poslušalstvo še zmeraj preseneča s svojo svežino in groovy ritmi. Za skupino bi lahko rekli, da je ena izmed najuspešnejših slovenskih skupin v preigravanju jazza, funka in rocka. Le težko je namreč najti band, ki bi poslušalce s svojo energično glasbo lahko ponesel prav do neba.

Elevators Elevators 3 Elevators 4 Elevators 5 Elevators 7 Elevators 8

Vsi člani zasedbe so izkušeni in prekaljeni glasbeniki. Nekateri izmed njih so tudi člani raznih drugih glasbenih zasedb (na primer Siddharte), vse pa je moč uvrstiti med izkušene studijske glasbenike. Njihovo glasbo je moč prepoznati po nažganih kitarah, groovy basističnih linijah, pridihom 70-ih prejšnjega stoletja in po old-school klaviaturah. Vse skupaj se zlije v zanimivo in spevno glasbo, ki poslušalcem predstavlja vrhunsko glasbeno doživetje. Čeprav si nekateri ne predstavljajo, da bi jim prirasla k srcu instrumentalna glasba, z le redkimi besedilnimi vložki, se mnogim ob poslušanju Elevatorsov zgodi prav to. Elevatorsi namreč ustvarjajo predvsem instrumentalno glasbo, ki pa jo tu in tam dopolnjujejo zanimivi in tudi nekoliko humoristično obarvani teksti. Besedila pesmi pojeta večinoma Pikl in Run-Joe.

Elevators 9 Elevators 10 Elevators

V vsakem primeru je skupina Elevators zares prava poslastica za naša ušesa in dušo, zato se fante gotovo splača iti poslušati v živo. S svojo energičnostjo in pristnostjo na odru namreč poskrbijo, da se tudi sami nekoliko nalezete njihove zavzetosti in strasti pri ustvarjanju kvalitetne glasbe. Elevatorsi so med poslušalci še posebej cenjeni tudi zato, ker tekom let, kar so že na slovenski glasbeni sceni, niso podlegli mnogim spreminjajočim se glasbenim trendom, ampak ostajajo zvesti svojemu zvoku in ustvarjajo glasbo, ki jo imajo radi. Odraz tega so gotovo tudi dobro obiskani koncerti in mnogi poslušalci, ki se nad glasbo skupine Elevators naravnost navdušujejo.

[youtube id=”eTsPbufqh0I” width=”715″ height=”402″]

Obvestilo
Zavrnili ste piškotke za napredno oglaševanje oziroma piškote družbenih omrežij ter spletne analitike, zato vam je onemogočen dostop do spletne strani. Piškotki nam omogočajo, da so vsebine za vas brezplačne.

Potrdite piškotke in si zagotovite neomejen dostop.
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani