Cover Lover so na slovenskem glasbenem področju že dobro poznana in uveljavljena skupina. Kot skupina sicer delujejo šele dobri dve leti, a so v svojem ustvarjanju in delavnosti izjemno plodni in strastni. Skupino Cover Lover sestavljajo štirje člani: na vokalu in kitari je Simon Vadnjal, na drugi kitari in kot back vokal je moč slišati Jureta Golobiča, na basu in back vokalu je Niko Jug, na bobnih pa igra vsem poznani in priznani slovenski bobnar Aleš Uranjek.

Cover Lover je mogoče slišati doma in na tujem. So band, ki izjemno radi koncertirajo, zato se pojavljajo na mnogih slovenskih in tujih festivalih. Slišati jih je bilo moč na moto-zboru v Avstriji, v Beogradu, kjer so nastopali skupaj z Zoranom Predinom in še na mnogih mednarodnih festivalih. Pevec Simon je v intervjujih že povedal, da z veseljem izkoristijo vsako priliko za igranje v tujini. Ostali člani skupine so za mnoge poslušalce sicer novinci, to pa gotovo ne velja za bobnarja skupine. Aleš Uranjek je večini poznan iz mnogih uspešnih sodelovanj v preteklosti, prav tako pa je njegova prepoznavnost gotovo zrasla, ko je nastopal kot sodnik v priljubljenem slovenskem šovu X-factor. Vendarle pa je Aleš prepričan, da si svojo fan bazo ne gradijo zaradi takšnega ali drugačnega medijskega pojavljanja, temveč povsem postopoma, s koncertiranjem in z ustvarjanjem kvalitetne glasbe.

CoverLover CoverLover CoverLover

Impresiven podatek je tudi ta, da fante navadno po prvem nastopu v kakšnem klubu, praviloma zmeraj še najmanj enkrat pokličejo oziroma »zabukirajo«. Fantje se tako s svojim zvokom in energičnostjo počasi, a vztrajno prebijajo na glasbeno sceno in si zanesljivo širijo krog svojih poslušalcev. Nihče v skupini pa se z ustvarjanjem glasbe ni prvič srečal šele ob nastanku skupine Cover Lover.

Vsi so namreč že prej sodelovali v raznih glasbenih zasedbah. Simon je sodeloval pri skupinah Porko Trio, Dropped D in Superlita. Aleš je najprej bobnal v H2SO4, nato pa je svoj velik uspeh in prepoznavnost dosegel z ustvarjanjem pri znani slovenski pop-rock skupini Šank Rock. Med drugim je Aleš sodeloval tudi z mnogimi priznanimi izvajalci in skupinami, kot na primer Tereza Kesovija, Anja Rupel, Alya, Pero Lovšin, Yogurt, itd. Tudi Niko je že pred nastankom skupine Cover Lover igral v drugih bandih – na primer v bandih Oko, Beton, sodeloval pa je tudi z Alyo in v skupini Porko Trio. Zadnji član Jure je svoje izkušnje pridobival z igranjem pri skupini MakeUp2, Point Black in s sodelovanjem pri Omarju Naberju.

Vsi člani so torej že poprej imeli za sabo mnoge in raznoliko izkušnje z nastopanjem in ustvarjanjem glasbe, tako da so kot skupina Cover Lover že od začetka začeli na polno, brez zavor. Njihov talent, pozitivnost in delavnost se v polni luči pokažejo na njihovih nastopih v živo. Fantje tako z nastopi pridobivajo potrditve za svoje kvalitetno delo, prav tako pa na ta način dobivajo še kako dragocene izkušnje s svojim poslušalstvom. Za leto 2013 skupina načrtuje izdajo svojega drugega singla. Pravijo, da bodo še naprej največ delali na nastanku avtorskih pesmi, prav tako pa skupina preigrava tudi nekatere priredbe. Skupina Cover Lover je gotovo ena izmed tistih skupin na slovenski sceni, katero si je vredno ogledati v živo in tudi v prihodnje spremljati njihov razvoj in delo.

[youtube id=”lya_udHhlY8″ width=”715″ height=”402″]

CoverLover – Born Free (original Kid Rock)

 
Obvestilo
Zavrnili ste piškotke za napredno oglaševanje oziroma piškote družbenih omrežij ter spletne analitike, zato vam je onemogočen dostop do spletne strani. Piškotki nam omogočajo, da so vsebine za vas brezplačne.

Potrdite piškotke in si zagotovite neomejen dostop.
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani