Po koncertu v letu 2011 (Gala Hala) se v Ljubljano vrača Chinawoman.

Srce projekta je Michelle Gurevich, pevka in režiserka, rojena v Torontu in pred leti preseljena v Berlin. V svojem projektu Chinawoman ustvarja čustven, melanholičen, nekoliko temačen indie-pop, zaznamovan z značilnim, dramatičnim, skoraj nekoliko možatim vokalom. V njenih skladbah je slišati retro motiviko, povezano z elektronskimi evro-pop elementi, med svojimi vplivi pa pevka navaja ruske in evropske kantavtorje iz 70ih in 80ih, ki jih je poslušala tekom odraščanja v ruskem predelu Toronta.

Svojo glasbeno kariero je začela na socialnem omrežju MySpace leta 2005, kjer je objavljala svoje doma posnete skladbe in njen prvi album Party Girl, izdan v letu 2007, je dosegel in očaral vzhodnoevropski trg. S selitvijo v Berlin leta 2010 se je svoji evropski publiki še bolj približala in od tedaj polni dvorane od Berlina in Moskve do Istanbula. V letu 2011 je na turneji spremljala Patricka Wolfa in naredila velik vtis na publiko.

V Ljubljano se vrača po izdaji novega singla Vacation From Love in lahko si obetamo, da bo koncert poslastica za ljubitelje tovrstnih glasbenih slogov, saj je projekt Chinawoman v zadnjih letih zrasel v pravo indie senzacijo.

Vokal, kitara, klaviature – Michelle Gurevich, bobni – Robin Thomson, baritonska kitara – Diego Ferri

Diskografija:

Singli:

  • 2013 – Vacation From Love
  • 2012 – To Be With Others
  • 2008 – Russian Ballerina

Albumi:

  • 2010 – Show Me The Face
  • 2007 – Party Girl

[youtube id=”ANmL7LvNzdw” width=”715″ height=”402″]

Chinawoman, Party Girl

Obvestilo
Zavrnili ste piškotke za napredno oglaševanje oziroma piškote družbenih omrežij ter spletne analitike, zato vam je onemogočen dostop do spletne strani. Piškotki nam omogočajo, da so vsebine za vas brezplačne.

Potrdite piškotke in si zagotovite neomejen dostop.
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani