Po skoraj desetih letih se v Ilirsko Bistrico, na oder Mladinskega kluba Nade Žagar, vračajo Srečna Mladina, skupaj z domačimi Low Peak Charlie. Eksplozija rocka v vseh možnih oblikah se bo zgodila v soboto, 27.4.2013, s pričetkom ob 21.00. uri (in niti minuto kasneje). Prvi bodo bistriško občinstvo ogreli Primorci Low Peak Charlie, za njimi pa bodo na oder stopili Srečna Mladina.

Ljubljanska zasedba Srečna Mladina je svoje ime povzela po pesmi legendarne skupine Niet. Odkar so se fantje prvič zbrali je minilo že 20 let, svoj prvi koncert so odigrali na OŠ Vita Kraigherja, zdaj pa nastopajo na tako velikih kot malih odrih po celotni Sloveniji. Srečna Mladina je menjala že kar nekaj članov. Trenutno zasedbo, ki je skupaj od leta 2004, sestavljajo Vlado Mihajlovič, Andrej Zavašnik, Peter Dekleva in Gašper Gantar. V MKNŽ-ju je skupina igrala že dvakrat, prvič leta 1997, drugič pa leta 2004. Oba koncerta sta bila fenomenalna in tudi tokrat se nam obeta odličen žur.

Low Peak Charlie je 4-članska zasedba, ki prihaja iz vseh koncev Primorske. Andrej Kresevič – Fučkar, Luka Križman – Jimi, Lovro Velušček – Lušči in Blaž Kocina – Kocina so prvič svoje glasbene moči združili v času študiranja, leta 2008. Glasbeno ustvarjanje se je odvijalo v Mestnem Logu in aprila 2012 je luč sveta uvidel njihov prvi album Kdo bo Komu. Fantje imajo veliko za povedati, predvsem slovenskim politikom, njihove izpovedi pa boste lahko slišali v mešanici hard rocka in funka. Njihova energija na odru je nepopisna in prav tako – če ne še bolje – bo tudi v Ilirski Bistrici.

Kolektiv Mladinskega kluba Nade Žagar vas vabi na pravo rockersko poslastico, zato koncerta ne smete zamuditi. Dogajanje se bo zaključilo ob 23.00 uri.

www.srecnamladina.si
www.lowpeakcharlie.com

Če so bili pred leti še čisti novinci na slovenski sceni, je danes le malo takšnih, ki še nikoli niso slišali za udarno glasbeno slovensko skupino Adam. Zasedba Adam je namreč vedno bolj prepoznavna v našem prostoru, kar je najverjetneje posledica njihovega pojavljanja na vseh vidnejših in bolje obiskanih slovenskih festivalih. Fantje so delavni in so posneli že kar nekaj videospotov, prav tako pa so s svojimi nastopi obiskali že veliko večino slovenskih krajev in mest.

Skupino Adam torej odlikuje veliko veselje do glasbe, strast, predanost, talent in ambicioznost. Štiričlansko zasedbo sestavljajo Peter Dekleva, Damir Lisica, Anej Kočevar in Gregor Jakac. Njihova glasba je za slovenski prostor posebna zaradi zanimivih in silovitih glasbenih oziroma instrumentalnih vložkov, pomenljivih besedil in izjemne melodije, ki človeku zares zleze pod kožo. Skupina je že izdala en album z naslovom Alfa, s katerim so si fantje prislužili veliko pohval in pozitivnih kritik s strani svojega poslušalstva, kakor tudi med strokovnimi kritiki. Ker so želeli svoj album čim bolje predstaviti, so v sklopu njegove predstavitvene turneje odigrali kar 50 koncertov, na katerih so poželi izjemno dober odziv. S svojo energičnostjo in divjostjo so namreč točno tisto, kar ljudje na koncertu pričakujejo – dobro energijo, zabavo in nepozabno izkušnjo.

Skupina Adam Skupina Adam Skupina Adam

Poleg Alfaturneje so ustvarjanje novih pesmi predstavljali tudi na spletu, v spletni seriji Alfablog, s čimer so na inovativen način svojim poslušalcem posredovali vse novosti in svoje novo ustvarjene izdelke. Do sedaj so posneli videospote za skladbe Odnosi med srečnimi, Otroci brzine, Novi svet, Modrost in za pesem Brez strahu. V skupini se zavedajo, da je za uspeh skupine danes potrebna ne le kvalitetna glasba, temveč tudi celovita vizualna podoba zasedbe. Temu se v skupini posveča predvsem Jani Ugrin – član skupine in hkrati fotograf. Jani skuša s svojo vizualno dokumentacijo skupine Adam tako poslušalcem prikazati glasbeno pot, po kateri stopa zasedba. Poleg fotografij so na podoben način nastali tudi mnogi krajši videoposnetki, iz katerih je kasneje nastal videospot Brez strahu.

Skupini Adam pa takšnih priložnosti za slikanje in snemanje gotovo ni manjkalo, saj so nastopili na praktično vseh odmevnejših festivalih pri nas. Tako jih je bilo moč slišati in videti na Rock Otočcu, Itak Džabestu, Schengenfestu, Majskih igrah, Pivu in Cvetju v Laškem, na Gori mladih, Tednu mladih in na mnogih večjih slovenskih koncertnih prizoriščih kot na primer Kino Šiška, Cvetličarna, Lokalpatriot, Mostovna itd. Njihova pot je še toliko bolj zanimiva, ker se večino projektov lotijo po principu naredi si sam.

Tako so bili sami svoj mojster tudi pri produkciji videospota. Sploh spot Brez strahu je v tem smislu unikat, saj prikazuje sproščene trenutke iz zaodrja, iz samih koncertov, hkrati pa je kamera fante spremljala tudi med samimi pripravami na nastope, pa tudi potem, ko so se odrske luči že zdavnaj ugasnile in je kamera v svoj objektiv ujela mnoge zanimive zaključke koncertnih noči. V Sloveniji ni veliko spotov, posnetih na ta način, zato je omenjeni videospot skupine Adam gotovo nekaj povsem svežega na slovenski video-sceni. Adam pa želi svojim poslušalcem sporočiti predvsem, naj sledijo svojim sanjam in verjamejo vanje ter si upajo preprosto živeti.

[youtube id=”GHpA21PwlbE” width=”715″ height=”402″]

Adam – Alfa

Polona Kasal, nekdanji glas uspešne pop zasedbe Gušti in Polona, se s prvim singlom Cesta s prihajajočega albuma Na cesti podaja na samostojno pot. Za skladbo Cesta je nedavno objavila tudi videospot o katerem pravi: ‘Video za moj prvi samostojni singel je nastajal sedem let. V tem času so se posnetki kopičili na različnih koncih sveta, kot produkt hipnega navdiha v nekem trenutku mojega življenja. Ker niso imeli zares posebnega namena, so pristali na diskih vseh velikosti in v nepreglednih folderjih lepih spominov. Potem se je zgodil komad Cesta in določenim, ki so imeli srečo, sem vdihnila življenje. Večkrat se poigravam z mislijo,  da je bilo takrat ko sem to posnela vse precej drugače. In zdaj so koščki preteklosti zopet del moje sedanjosti. Video govori o cesti, kot življenju. O vsakdanjih trenutkih, ki nas delajo žive in je lepo če jih znamo opaziti, saj nas naredijo srečnejše. Video sem torej zakrivila sama, pri montaži in postprodukciji pa je imel vidno vlogo Andraž Jerič.’

Cesta je napoved samostojnega albuma Na Cesti, ki izide maja pod okriljem Glasbene zadruge Celinka. Na cesti je zbirka atmosferičnih indie pop pesmi, kjer Polona Kasal svojo naklonjenost do Tomaža Pengova – trubadurja slovenske glasbene scene 70-ih let, zlije v kolekcijo priredb njegovih skladb.

Na solističnim albumu se Polona Kasal predstavlja kot avtorica priredb, aranžerka in so-producentka, pri katerih realizaciji ji je pomagalo nekaj zvenečih imen slovenske glasbene scene, kot so Aldo Ivančič (Borghesia), Luka Jamnik (Laibach, Kamerad Krivatoff), Peter Dekleva (Srečna mladina, Adam, Gušti, Golem).

[youtube id=”VQ0mBUgevbs” width=”715″ height=”402″]

Cesta – Polona Kasal
Glasba: T. Pengov,
Besedilo: T. Pengov,
Aranžma: T.Pengov / P. Kasal

Več na spletni strani www.polonakasal.com.

Obvestilo
Zavrnili ste piškotke za napredno oglaševanje oziroma piškote družbenih omrežij ter spletne analitike, zato vam je onemogočen dostop do spletne strani. Piškotki nam omogočajo, da so vsebine za vas brezplačne.

Potrdite piškotke in si zagotovite neomejen dostop.
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani