Skupino sestavljajo izkušeni glasbeniki, ki jih je moč slišati v različnih zasedbah, npr. Mlada Beltinška Banda, Marko Banda, L’amour Fou, nastopajo z raznimi folklornimi skupinami, so člani in vodje pevskih zborov, nastopajo pa tudi kot solisti:

Tjaša Šimonka – vokal
Miha Kavaš – violina
Aleksander Varga – bas kitara
Primož Kramberger – klavir

Člane kvarteta Ethnotrip združuje ljubezen do ljudske glasbe in želja po poustvarjanju le-te. Ne omejujejo se zgolj na slovensko glasbo, tako je v njihovem repertoarju moč slišati tudi ljudske skladbe iz Madžarske, Hrvaške, Srbije, Anglije, Makedonije, Rusije,…

Ethnotrip Ethnotrip Ethnotrip

Z delovanjem so pričeli leta 2009 ter se poleg začetnih promocijskih koncertov osredotočili predvsem na ustvarjanje kvalitetnega repertoarja. Ta se je do danes že precej razširil, skupina pa je v tem času izvedla veliko nastopov tako doma, kot tudi v tujini. V letu 2012 so del repertoarja tudi posneli, v letu 2013 praznovali izid 1. albuma z imenom »Ethnotrip«.

[soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/77990712″ comments=”true” auto_play=”false” color=”ff7700″ width=”100%” height=”81″]

Več na soundcloud.com/ethnotrip.

Njihovo Jovano, Jovanke vrtijo tudi na Radio Slovenija:

[youtube id=”-EoEVLCbdxM” width=”715″ height=”402″]

Koncert bo v četrtek, 14. marca v etno klubu Zlati Zob. Več informacij tukaj.

Obvestilo
Zavrnili ste piškotke za napredno oglaševanje oziroma piškote družbenih omrežij ter spletne analitike, zato vam je onemogočen dostop do spletne strani. Piškotki nam omogočajo, da so vsebine za vas brezplačne.

Potrdite piškotke in si zagotovite neomejen dostop.
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani