Werefox so stari mački v novi preobleki. V zasedbi so se zbrali sami izkušeni in na naših tleh že dobro znani glasbeniki ter si zadali cilj ustvariti zrel, kvaliteten in izrazen rock. Skupino sestavljajo vokalistka Melanija Fabčič – Melée (nekoč vokalistka skupine Psycho-Path), kitarist Sašo Benko (Psycho-Path, Manul, Bekko), bobnar David Halb (Sphericube) ter basist Manuel Hahn (Sphericube, Lollobrigida). Zasedba je nastala leta 2011, javnosti pa so se skupaj prvič predstavili novembra istega leta v MIKK. Sledil je koncert na festivalu TRESK, med drugim pa so istega leta nastopili tudi kot predskupina dua Lamb v Kinu Šiška.

Ob izdaji svojega prvenca I Am Memory, ki je luč sveta ugledal januarja letos v sodelovanju z založbo God Bless This Mess records, so zaigrali na dveh predstavitvenih koncertih in sicer v MIKK ter v Kinu Šiška. Album v zaključeno celoto združuje enajst avtorskih skladb, sami pa pravijo, da gre za najboljši glasbeni izdelek, ki so ga člani zasedbe sproducirali doslej. Werefox so album ponudili na spletu in izbrali zanimiv pristop, saj si ga poslušalec lahko kupi za znesek, ki ga določi sam, ali pa ga s spletne strani pretoči zastonj. V vsakem primeru poleg prenosa prejme tudi pripadajoči artwork.

Za prvi aktualni singel March Of The Finest je skupina posnela tudi videospot, ki ga je režiral Ven Jemeršič.

Slogovno se Werefox umeščajo v nekoliko bolj eksperimentalen, alternativen rock, v njhovi glasbi pa najdemo tudi primesi garažnega rocka, post-punka ter nekonvencionalnega popa. Znajo biti agresivni, energični, s karizmatično Melée na čelu pa tudi poetični. Vsi člani imajo ogromno kilometrine ter kar nekaj poslušalskega zaledja iz svojih preteklih zasedb in zdi se, da jim skupaj z dobrimi idejami in vizijo pač mora uspeti.

Na odru Orto Bara si 10.4. lahko obetamo suveren, energičen in divji lisičjedlaki spektakel.

[youtube id=”ZTDNEyQ3S5E” width=”715″ height=”402″]

Album: werefoxband.bandcamp.com

Domača stran: werefox.posterous.com

Obvestilo
Zavrnili ste piškotke za napredno oglaševanje oziroma piškote družbenih omrežij ter spletne analitike, zato vam je onemogočen dostop do spletne strani. Piškotki nam omogočajo, da so vsebine za vas brezplačne.

Potrdite piškotke in si zagotovite neomejen dostop.
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani