Ljubljanska rock zasedba ReLight v teh dneh predstavlja nov video spot z lani izdanega prvenca Evermore (Alkemist, 2012).

Po vizualnem preboju s koncertnim Soul babies in umirjeno poetičnim Evermore, je naslednja skladba, ki so si jo ReLight zamislili tudi v gibljivih slikah, Invisible dancer. “Skorajda pop format skladbe – vsaj kar se tiče strukture in dolžine – nas je že od samega začetka nagovarjal, da bi komad Invisible Dancer predstavili tudi skozi video spot. Ob tej priložnosti smo se odločili za sodelovanje z mladima ustvarjalcema Enyo Belak in Sašom Štihom, ki sta doslej ustvarjala predvsem video vsebine za plesne predstave in krajše umetniške filme”, pripoveduje pevec in idejni vodja zasedbe ReLight Uroš Buh. “Enya je izjemno nadarjena plesalka in koreografinja mlade generacije, ki je kreativna tudi na področju video produkcije, prav pred kratkim pa se je vrnila iz Bostona, kjer se je z enim svojih kratkih filmov nepričakovano uvrstila v programa tamkajšnjega festivala. Sašo Štih pa študira kamero na sloviti beograjski Fakulteti  dramskih umetnosti.”

Osnovni motiv v spotu Invisible dancer je na prvi pogled enostavna otroška ljubezenska zgodba, ki se je starejši moški spominja po izsekih skozi nemiren tek po svojem mestu. Prostor zbuja vedno več detajlov iz odnosa mladih igralcev, z vmesnimi barvnimi preskoki na današnjo realnost in plesočo deklico v dvojni vlogi, s čimer se meja med preteklostjo vedno pogosteje briše. Vmes se pripeti tudi nesreča, ki z linčevskim razpletom otroška zaljubljenca dokončno loči…

“Lahko bi ustvarili še eno sinhrono pripoved ljubezenske tematike, a smo se vendarle odločili za nekoliko drugačen razplet, ki sta ga Enya in Sašo zelo spretno razvila z vizualnim dialogom med črno-belo in barvno tehniko ter inovativnim zaključnim preobratom,” še pove Uroš Buh.

Relight medtem že pripravljajo skladbe za novo ploščo, ki naj bi predvidoma izšla do konca leta, vmes pa se bodo zagotovo še vsaj enkrat srečali tudi s filmsko klapo.

[youtube id=”s_LELlN62IE” width=”715″ height=”402″]

Obvestilo
Zavrnili ste piškotke za napredno oglaševanje oziroma piškote družbenih omrežij ter spletne analitike, zato vam je onemogočen dostop do spletne strani. Piškotki nam omogočajo, da so vsebine za vas brezplačne.

Potrdite piškotke in si zagotovite neomejen dostop.
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani