Skupina Soulfingers je desetčlanska zasedba, ki v svoji glasbi preigrava groove in hippy disco glasbo in s svojimi zvoki navdušuje daleč naokoli izven svojih meja. Do sedaj so izdali že tri zelo uspešne albume – Live in Bp club, Very Live in No Fingers Like Soul Fingers. Do sedaj je zasedba nastopila na več kot 1700 koncertih, kar je zares zavidanja vredna številka. Za silvestrovo 2012-2013 so se odločili za nastop v Sloveniji, kar je mnoge njihove slovenske občudovalce izjemno razveselilo.

Na silvestrskem koncertu na Kongresnem trgu v Ljubljani so tudi premierno izvedli svojo avtorsko pesem All i wanna do is dance. Gre za prvi avtorski izdelek prvič v dolgih letih njihove uspešne kariere. Kot tudi na drugih koncertih, so Soulfingersi tudi na silvestrsko noč pričarali nepozaben in energičen koncert, ki je občinstvo povsem navdušil. Njihove pesmi so namreč zares polne energije in strasti, s svojim značilnim groove ritmom pa znajo do miganja pripraviti tako staro kot mlado. V skupini se vselej trudijo za z emocijami nabite koncerte in se zares potrudijo pri sami interpretaciji svojih pesmi. Silvestrski koncert je bil za skupino še toliko bolj pomemben, saj je bil eden izmed članov zasedbe v veselem pričakovanju rojstva svojega sina.

Soul Fingers Soul Fingers Soul Fingers

Zasedba je tako na novoletni večer slovensko publiko zazibala ob plesnih ritmih in z veliko količino pozitivne energije. Leto 2013 je za skupino še kako prelomno in pomembno, saj je to leto, ko bo skupina prvič v svoji karieri izdala avtorske pesmi. Prvi takšne avtorski izdelek je že omenjena pesem All i wanna do is dance, ki jo bo moč slišati že takoj na začetku leta. Pesem je poskočna in groovie, člani zasedbe sami pa jo označujejo za nekakšno hippy disco song. Soulfingers pa niso znana in priljubljena glasbena zasedba le pri nas. S svojo energično glasbo so namreč osvojili srca poslušalcev daleč naokoli, ne glede na državne meje.

Njihov uspeh pa je gotovo povezan tudi z njihovimi mnogimi sodelovanji z uglednimi glasbenimi imeni in skupinami kot so na primer B.B. King, The Blues Brothers Band, Eddie Floyd, David Bowie, Georgie Fame, Macoto Ozone, Miriam Maceba itd. Vsa ta sodelovanja potrjujejo, da je zasedba Soulfingers  zares uspešna in nadarjena glasbena skupina. Poleg uspešnih mednarodnih sodelovanj, je skupina sodelovala tudi na mnogih mednarodnih glasbenih pa tudi filmskih festivalih po svetu.

Tako so bili zraven na Montreux jazz festivalu, beneškem filmskem festivalu MOSTRA,  Sziget festivalu v Budimpešti, itd. Sodelovali so tudi pri svetovni umetniški akciji pod taktirko umetnikov Briana Enoja in Petra Gabriela, ki je potekala v Pavarotti centru in se je imenovala Net around the Planet. Skratka, s svojim delovanjem doma in na tujem so Soulfingersi večkratno dokazali svojo vrednost in kvaliteto. Trenutno nas torej lahko prepričajo s svežo disco uspešnico All i wanna do is dance, v prihodnje pa lahko gotovo pričakujemo še več tovrstnih uspešnic. Za vse, ki skupine Soulfingers še niste slišali v živo, pa velja povabilo na katerega izmed njihovih koncertov. Za obisk koncerta vam namreč gotovo ne bo žal, kvečjemu se boste po dolgem času razmigali v poskočnih ritmih.

[youtube id=”y99VOYfoRLk” width=”715″ height=”402″]

Soul Fingers v živo na Kongresnem trgu v Ljubljani, 31. 12. 2012 s priredbo pesmi Princa – Kiss.

Obvestilo
Zavrnili ste piškotke za napredno oglaševanje oziroma piškote družbenih omrežij ter spletne analitike, zato vam je onemogočen dostop do spletne strani. Piškotki nam omogočajo, da so vsebine za vas brezplačne.

Potrdite piškotke in si zagotovite neomejen dostop.
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani