Po skoraj desetih letih se v Ilirsko Bistrico, na oder Mladinskega kluba Nade Žagar, vračajo Srečna Mladina, skupaj z domačimi Low Peak Charlie. Eksplozija rocka v vseh možnih oblikah se bo zgodila v soboto, 27.4.2013, s pričetkom ob 21.00. uri (in niti minuto kasneje). Prvi bodo bistriško občinstvo ogreli Primorci Low Peak Charlie, za njimi pa bodo na oder stopili Srečna Mladina.

Ljubljanska zasedba Srečna Mladina je svoje ime povzela po pesmi legendarne skupine Niet. Odkar so se fantje prvič zbrali je minilo že 20 let, svoj prvi koncert so odigrali na OŠ Vita Kraigherja, zdaj pa nastopajo na tako velikih kot malih odrih po celotni Sloveniji. Srečna Mladina je menjala že kar nekaj članov. Trenutno zasedbo, ki je skupaj od leta 2004, sestavljajo Vlado Mihajlovič, Andrej Zavašnik, Peter Dekleva in Gašper Gantar. V MKNŽ-ju je skupina igrala že dvakrat, prvič leta 1997, drugič pa leta 2004. Oba koncerta sta bila fenomenalna in tudi tokrat se nam obeta odličen žur.

Low Peak Charlie je 4-članska zasedba, ki prihaja iz vseh koncev Primorske. Andrej Kresevič – Fučkar, Luka Križman – Jimi, Lovro Velušček – Lušči in Blaž Kocina – Kocina so prvič svoje glasbene moči združili v času študiranja, leta 2008. Glasbeno ustvarjanje se je odvijalo v Mestnem Logu in aprila 2012 je luč sveta uvidel njihov prvi album Kdo bo Komu. Fantje imajo veliko za povedati, predvsem slovenskim politikom, njihove izpovedi pa boste lahko slišali v mešanici hard rocka in funka. Njihova energija na odru je nepopisna in prav tako – če ne še bolje – bo tudi v Ilirski Bistrici.

Kolektiv Mladinskega kluba Nade Žagar vas vabi na pravo rockersko poslastico, zato koncerta ne smete zamuditi. Dogajanje se bo zaključilo ob 23.00 uri.

www.srecnamladina.si
www.lowpeakcharlie.com

Polona Kasal, nekdanji glas uspešne pop zasedbe Gušti in Polona, se s prvim singlom Cesta s prihajajočega albuma Na cesti podaja na samostojno pot. Za skladbo Cesta je nedavno objavila tudi videospot o katerem pravi: ‘Video za moj prvi samostojni singel je nastajal sedem let. V tem času so se posnetki kopičili na različnih koncih sveta, kot produkt hipnega navdiha v nekem trenutku mojega življenja. Ker niso imeli zares posebnega namena, so pristali na diskih vseh velikosti in v nepreglednih folderjih lepih spominov. Potem se je zgodil komad Cesta in določenim, ki so imeli srečo, sem vdihnila življenje. Večkrat se poigravam z mislijo,  da je bilo takrat ko sem to posnela vse precej drugače. In zdaj so koščki preteklosti zopet del moje sedanjosti. Video govori o cesti, kot življenju. O vsakdanjih trenutkih, ki nas delajo žive in je lepo če jih znamo opaziti, saj nas naredijo srečnejše. Video sem torej zakrivila sama, pri montaži in postprodukciji pa je imel vidno vlogo Andraž Jerič.’

Cesta je napoved samostojnega albuma Na Cesti, ki izide maja pod okriljem Glasbene zadruge Celinka. Na cesti je zbirka atmosferičnih indie pop pesmi, kjer Polona Kasal svojo naklonjenost do Tomaža Pengova – trubadurja slovenske glasbene scene 70-ih let, zlije v kolekcijo priredb njegovih skladb.

Na solističnim albumu se Polona Kasal predstavlja kot avtorica priredb, aranžerka in so-producentka, pri katerih realizaciji ji je pomagalo nekaj zvenečih imen slovenske glasbene scene, kot so Aldo Ivančič (Borghesia), Luka Jamnik (Laibach, Kamerad Krivatoff), Peter Dekleva (Srečna mladina, Adam, Gušti, Golem).

[youtube id=”VQ0mBUgevbs” width=”715″ height=”402″]

Cesta – Polona Kasal
Glasba: T. Pengov,
Besedilo: T. Pengov,
Aranžma: T.Pengov / P. Kasal

Več na spletni strani www.polonakasal.com.

Obvestilo
Zavrnili ste piškotke za napredno oglaševanje oziroma piškote družbenih omrežij ter spletne analitike, zato vam je onemogočen dostop do spletne strani. Piškotki nam omogočajo, da so vsebine za vas brezplačne.

Potrdite piškotke in si zagotovite neomejen dostop.
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani