Po koncertno napornem decembru in dveh mesecih premora se je skupina Mi2 v velikem slogu vrnila na odre. Prvič v Etno klubu Zlati zob so fantje v soboto, 9. marca 2013, priredili nepozaben akustični koncert, posebno doživetje za vse njihove najbolj zveste oboževalce. Koncert je bil razprodan.

Nepoboljšljivo šaljivi (Tonč o imenu kluba: »Kako se že imenuje ta klub? Nekaj v zvezi s protezo …«) in na trenutke tudi politično nekorektni (Dimek o njihovem koncertu na 4. vstaji, ki je potekala isti dan na Kongresnem trgu in na kateri so tudi igrali: »Nismo mi krivi, da Zbor za republiko danes ni imel zborovanja.«) so na več kot 2-urnem koncertu, ki je imel tudi 15-minutno pavzo, da so se tako poslušalci kot člani banda lahko podkrepili s pijačo in jedačo, odigrali večino svojih najbolj znanih skladb, višek pa so zagotovo predstavljali komadi, ki jih drugače ne izvajajo, na primer Šlager.

Mi2 Gramofon Mi2 Gramofon Mi2 Gramofon Mi2 Gramofon Mi2 Gramofon Mi2 Gramofon

Vokalist Tone Kregar – (žalostni) Tonč je bil ves čas v nenehni interakciji s publiko. Refren pesmi Samo tebe te imam so mu tako pomagale zapeti najprej dame iz občinstva, ker pa so se sramežljivo držale nazaj, je nato vključil še moški del publike. Ritem kitarist in pevec Jernej Dirnbek – Dimek je, poleg tega, da je poskrbel za šaljive vložke, večkrat z veseljem poprijel tudi za harmoniko, bobnar Igor Peter Orač – Mali se je v akustični različici koncerta uspešno spoprijel s cajonom, basist Robert Novak – Flik je vmes soliral, kitarist Egon Herman – Srajca pa je iz ozadja odra skrbel, da celoten koncert potekal gladko.

Mi2 Gramofon Mi2 Gramofon Mi2 Gramofon Mi2 Gramofon Mi2 Gramofon mi2 gramofon 12

Nepopravljivi rock’n’roll, ki ga je Tonč napovedal že na začetku koncerta, pa se je zgodil tik pred koncem. Ko so fantje že zaključili uradni del, se je publika zavedla, da imajo še zadnjo priložnost, da slišijo še kakšno skladbo, in fante z bučnim aplavzom in žvižganjem priklicala nazaj na oder. V tem bonus delu koncerta je občinstvu vstalo (ker je koncert uradno nosil oznako akustičen, so bili v dvorani postavljene mize in stoli, tako da so se gostje sede pozibavali v ritmih), zaplesalo in skupaj s skupino zapelo še tri pesmi. Večer, poln nostalgije in melanholije (za kar so poskrbele pesmi Sveta Margareta, Julija, Sladka kot med, Brez obžalovanj …), se je končal na najboljši možni način – s pesmijo Odhajaš, ki ni predstavljala samo konca, ampak tudi vrhunec večera.

Mi2 Gramofon Mi2 Gramofon Mi2 Gramofon Mi2 Gramofon Mi2 Gramofon Mi2 Gramofon

Vsi tisti, ki ste bili tokrat prepozni in niste dobili kart, pa imate še eno priložnost. 15. aprila 2013 bodo fantje namreč še enkrat nastopili v akustični preobleki, in sicer v ljubljanskem Orto baru na Ortofestu. Da pa boste lahko brez obžalovanj in prevelikih težav zdržali do koncerta, lahko vmes uživate ob poslušanju njihovega koncertnega albuma Decibeli, na katerem je večina pesmi s sobotnega koncerta.

[youtube id=”ExL4htWuJM4″ width=”715″ height=”402″]

Mi2 – Sladka kot med

Eden redkih pravih etno klubov pri nas – Zlati zob v Ljubljani – bo 9.3.2013 ob 20.00 prvič gostil znano slovensko rock skupino Mi2. Mi2 sestavlja pet članov – pevec »Tonč« oziroma Tone Kregar, ritem kitarist in pevec »Dimek« (Jernej Dirnbek), kitarist Egon Herman (»Srajca«), basist Robert Novak oziroma »Flik« in bobnar Igor Peter Orač, ki sliši na vzdevek »Mali«.

Skupina Mi2 že vrsto let navdušuje staro in mlado in so pravzaprav ena izmed vodilnih slovenskih rock skupin. Njihova glasbena kariera je razpeta med Ljubljano in Mariborom, na svojih rednih vajah pa se člani skupine Mi2 dobivajo v okolici Podčetrtka. Tam je tudi nastal večji del njihovega glasbenega materiala, ki so ga fantje predstavili na kar 7-ih doslej izdanih albumih. Skupaj nastopajo in igrajo že zavidljivih 17 let in v tem času je nastalo kar nekaj zimzelenih komadov.

Doslej so Mi2 že dvakrat sodelovali z Juretom Longyko v oddaji Izštekani in tako za svoje poslušalce pripravili akustično preigravanje sicer svojih rockerskih skladb. 9. marca se bodo fantje prvič mudili v ljubljanskem etno klubu Zlati zob, kjer bodo za vse obiskovalce gotovo pripravili nepozaben glasbeni žur. Tako bomo vsi poslušalci lahko uživali v zvokih znanih komadov kot so Črtica, Sladka kot med, Samo tebe te imam, Pojdi z menoj v toplice, Zbudi se za 1. maj, Teta Estera in še mnoge druge. Večer s skupino Mi2 je tako garancija za dobro zabavo in kvalitetno glasbo. V Zlatem zobu boste lahko v dvorani in v sproščenem ambientu tako prisluhnili odlični rockerski zasedbi, zraven pa tudi kaj okusnega pojedli in spili.

Obvestilo
Zavrnili ste piškotke za napredno oglaševanje oziroma piškote družbenih omrežij ter spletne analitike, zato vam je onemogočen dostop do spletne strani. Piškotki nam omogočajo, da so vsebine za vas brezplačne.

Potrdite piškotke in si zagotovite neomejen dostop.
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani