V aprilu se vračajo v ljubljanski Patrick’s pub znani domžalski  Bog Bardsi. Šestčlanska zasedba bo 25. 4. 2013, ob 21.00 uri znova postregla z obilo dobre tradicionalne irske glasbe, vse od znanih reelov in jigov, do balad ter zabavnih pivskih in uporniških pesmi.

Bog Bards ali po domače Barjanski trubadurji so zasedba iz Domžal, ki je nastala leta 2008, ko se je ustanovitelj Andrej Drča vrnil iz potepanja po Irskem. Njegovo navdušenje nad irsko glasbo, irskimi pubi, kjer se obvezno spije vrček piva ali več, in, kjer se zmeraj poje in pleše, je pomagalo ustvariti mlado slovensko zasedbo, ki se v svojem ustvarjanju vrača k pristni irski glasbi. Skupina je v svoji kratki zgodovini nastopila na mnogih odmevnih prireditvah v Sloveniji  kot so Etno rock festival, Rock Otočec in lansko leto tudi kot organizatorji prvega Irishfesta, ki se je odvil na slovenskih tleh. Trenutno zasedbo sestavljajo štirje fantje in dve dekleti, ki jih druži predvsem želja po vnosu irske kulture v ta siv slovenski vsakdan. S prepletom moških in ženskih vokalov, ob spremljavi različnih instrumentov, kiltih in obveznem vrčku piva, Bog Bardsi ustvarijo čisto pravo vzdušje irskih pubov. Skupina, ki je v svojem šestletnem delovanju doživela številne spremembe in menjave članov, je kljub številnim težavam uspešno izdala dve čisto svoji demo plošči; A Pint of Music in čisto svež Tales from the Bog, na katerih se najdejo priredbe skladb znanih irskih skupin in tudi nekaj avtorskih skladb. V želji po igranju irske glasbe, ki za seboj potegne obvezno  tradicionalno pitje piva ali viskija, se fantje in dekleti energično lotevajo novih projektov in koncertov, kjer vam ne ponujajo nič manj kot samo najboljšo znano in malo manj znano irsko glasbo.

Vstopnina: /

Člani:

Andrej Drča – vokal, piščal, frulica, flavta…
Janez Drča – kitara, bendžo tenor, bendžo bluegrass, mandolina, bouzouki, orglice…
Urban Žajdela – vokal, tolkala
Katja Lucin – vokal
Jošt Ogrin – kontrabas, bas kitara
Katarina Kališnik – violina

Obvestilo
Zavrnili ste piškotke za napredno oglaševanje oziroma piškote družbenih omrežij ter spletne analitike, zato vam je onemogočen dostop do spletne strani. Piškotki nam omogočajo, da so vsebine za vas brezplačne.

Potrdite piškotke in si zagotovite neomejen dostop.
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani