Nekateri že s težavo prebirajo njegovo umetniško ime, drugi imajo težavo tudi z njegovo izgovorjavo, v vsakem primeru pa je Yooronyaa mlad entuzaiast, o katerem bomo v prihodnje gotovo še večkrat slišali ali brali.

Nastopal je tudi na Lentu v Mariboru in na nekaterih drugih odmevnejših in širše poznanih festivalih, vsekakor pa je njegov zvok tisto, kar ostane v ušesih še dolgo potem, ko je glasba sama že utihnila. Yooronyaa sebe opisuje kot velikega ljubitelja glasbe in entuziasta, ki se ne omejuje z oznakami in mejami posameznih žanrov in glasbenih stilov. Njegova eksperimentalna narava in občutek za zvok sta ga tako pripeljala do preizkušanja vseh mogočih zvokov, software glasbenih programov in kombinacij. Njegova širina in občutek za svobodo sta tako gotovo ključna »krivca« za zvok in stil, ki ga je Yooronyaa razvil do danes.

Skozi leta se je tako izoblikoval v glasbenega producenta, pri čemer pri svojem delu v veliki meri ostaja svobodnjak in entuziast. Velik interes namenja drum&base-u, prav tako pa se izjemno dobro znajde tudi v tako imenovani »jungle« glasbi. Poleg produciranja ga mnogi poznajo tudi kot uspešnega DJ-ja, kar je poleg produkcije njegova velika strast. Sam pravi, da so mu drum&base ter jungle music tako blizu najverjetneje zaradi svoje energije, kompleksnosti oziroma zapletenosti, hitrosti, notranje raznolikosti in mešanice oziroma stapljanja stilov kot so funk, reggea, r’n’b, hip-hop in še česa. Zagotovo pa pri njegovem ustvarjanju glasbe najbolj izstopa hitrost in ritem – Yooronyaa je mojster hipnotizirajočega ritma, ki človeka preproste dvigne in povzroči, da se prične vsaj narahlo gibati.

YooRonYaa YooRonYaa YooRonYaa

Njegov zvok je torej funky zapeljiv in 100% divji, v pozitivnem smislu te besede. Na svojih nastopih v živo se od Yooronyaa širijo pozitivne vibracije in energija, ki človeka kar nekoliko dvigne. Njegova glasbena pot se je sicer začela na povsem drugem koncu glasbenega ustvarjanja. Yooronyaa se je namreč sprva ukvarjal z igranjem klarineta in saksofona, kmalu pa je postala vse bolj očitna njegova strast do ustvarjanja glasbe. Tako so tipke na pihalih kmalu zamenjale tipke na tipkovnici in miški, poleg tega pa se je kot ustvarjalec ves čas spogledoval z vrtenjem plošč na gramofonih. Ker se Yooronyaa v prvi vrsti vidi kot zbiratelj in ljubitelj kar najraznovrstnejše glasbe, se zdi takšen premik tudi precej naraven in spontan. Kljub njegovi vsestranskosti, se Yooronyaa vendarle najraje posveča rolanju in produciranju drum’n’bass-a. Čeprav glasba v njegovem življenju zaenkrat pomeni le veliko zaljubljenost oziroma ljubezen, je po drugi strani njegovo ustvarjanje vse prej kot amatersko ali neprofesionalno. Pokazatelj tega je tudi izjemno spodbuden in pozitiven odziv ljudi, ki obiščejo njegove nastope.

To je za glasbenega izvajalca gotovo tudi največja nagrada in potrditev kvalitete njegovega dela ter ustvarjanja. Prelom v njegovi karieri je gotovo software ReBirth RB-338. Ker je njegovo navdušenje nad glasbo tako veliko, se tudi za v prihodnje ni bati za njegovo sveže ustvarjanje in nastopanje. Drum’n’bass pa mu je najverjetneje pisan na kožo prav zato, ker v sebi združuje toliko različnih stilov in zvrsti. V svoji glasbi tako Yooronyaa prepleta elemente funka, r’n’b-ja, hip-hop-a, reggea-ja in še česa. Za vse, ki še niste slišali teh neverjetnih simbioznih glasbenih združitev, pa toplo priporočilo za obisk katerega od YooRonYaa-jevih nastopov.

[youtube id=”23lY70KSsDc” width=”715″ height=”402″]

YooRonYaa – Live, Ljubljana

Obvestilo
Zavrnili ste piškotke za napredno oglaševanje oziroma piškote družbenih omrežij ter spletne analitike, zato vam je onemogočen dostop do spletne strani. Piškotki nam omogočajo, da so vsebine za vas brezplačne.

Potrdite piškotke in si zagotovite neomejen dostop.
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani