Na mrakoben in deževen petek, 24.5.2013, smo pričujoči v Komuni Kina Šiška dobili prav tisto, kar smo potrebovali. Finska peterica nam je postregla z zajetno dozo čiste pozitivne energije, za katero poslušalec na prvi pogled kar težko verjame, da prihaja z mrzlega severa.

Malo dvorano Kina Šiška je na petkov večer napolnila pretežno mlajša generacija, vzdušje pa je bilo že od vsega začetka prijetno in zaradi majhnosti prostora tudi precej intimno.

Večer so ogrevali domači (Logatec/Ljubljana) garažni rokerji Barely Modern. Uigrano trojico sestavljajo Žiga Petkovšek (vokal/kitara), Miha Kononenko (bas) in Jan Vihar (bobni). Zasedba se je izkazala in je pri poslušalcih s svojo poslušljivo mešanico rocka in novega vala dosegla zelo dober odziv ter tako tudi uspešno pripravila teren za prihajajoče glavne akterje večera.

Ko se je na odru pojavila težko pričakovana skupina French Films (Johannes Leppänen, Santtu Vainio, Antti Inkiläinen, Mikael Jurmu, Tuomas Asanti), se je sprva morda zdelo, da za vseh pet radoživih fincev (v nekoliko hipsterskih opravah) na odru sploh ne bo dovolj prostora, vendar se je kasneje izkazalo, da ga imajo dovolj tako za udobno igranje, kot tudi za dobro mero pripadajočih vragolij skupaj s skakanjem in namernim zaletavanjem po odru. Svoj nastop so že začeli energično in Johannes Leppänen se je predstavil kot pravi frontman ter nas prepričal tako s korektno izvedbo kot tudi s karizmo in dobrim kontaktom s (pretežno žensko) publiko. Skupina je tekom večera odlično stopnjevala energičnost in poslušalce ves čas držala na nogah. French Films v svojih precej kratkih skladbah meša vplive post punka, novega vala, surf rocka in drugih zvrsti, zelo izrazit pa je tudi vpliv rocka šestdesetih in sedemdesetih, ki gre vedno dobro v uho. Čeprav si moramo priznati, da pravzaprav v svojih skladbah ne počnejo ničesar revolucionarnega, saj se vztrajno držijo ustaljenega izbora nekaj akordov in preverjenih ritmov, jim hkrati tudi ne moremo ničesar očitati. Kar delajo, namreč počnejo zelo dobro in ob tem očitno tudi uživajo, skupaj z njimi pa smo na ta večer v energiji, ki so jo neprestano izžarevali simpatični finci, uživali tudi obiskovalci in vzdušje v dvorani je bilo temu primerno ves čas zares odlično. Poslušalci so se še posebno razživeli ob nekoliko bolj znani skladbi Golden Sea, ki je bila zagotovo eden od vrhuncev večera. Za tiste poslušalce, ki njihove diskografije ne poznamo v detajle, se je sicer velik del skladb zdel precej podoben, vendar pa ta vtis vzdušja na nikakršen način ni pokvaril.

Posebno doživetje večera je bil veliki finale s skladbo You Don’t Know ob kateri so številni poslušalci tudi zapeli, fantje pa so na oder poleg svoje ekipe povabili tudi navdušeno publiko, ki se je seveda z veseljem odzvala in na koncu se je bilo skorajda težko odločiti ali je več ljudi na odru ali pod njim.

Petkov večer je bil tako poln pozitivnega vzdušja, dobrih vibracij in eksplozivne energije. Poslušalci, ki so nekaj minut po enajsti uri zapustili dobro ogreto Komuno Kina Šiška, so bili vidno zadovoljni z videnim in slišanim, pozitivna energija pa jim bo gotovo pomagala prebroditi tudi prihodnje turobne dneve.

 

Obvestilo
Zavrnili ste piškotke za napredno oglaševanje oziroma piškote družbenih omrežij ter spletne analitike, zato vam je onemogočen dostop do spletne strani. Piškotki nam omogočajo, da so vsebine za vas brezplačne.

Potrdite piškotke in si zagotovite neomejen dostop.
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani