Koncert Črni Peter in The Men 26.3., Menza pri koritu

Rock sladokusci – čas je za vas! Menza pri koritu vabi na rock doživetje z njujorčani (če si dovolimo biti slovansko predrzni po domače) The Men in našimi domačimi posavci, Črni Peter.

The Men, američani iz New York-a, v katerem koncertirajo Mark Perro (vokal, kitara), Nick Chiericozzi (vokal, kitara), Ben Greenberg (vokal, bas), Kevin Faulkner (ležeča kitara), Rich Samis (bobni), vas s svojim garažnim punk-rockom ne bodo pustili viseti nezadovoljene. Prvi album, Immaculada, so izdali leta 2010 in iz bolj punkovsko orientiranega zvoka počasi prešli v garažni rock, s primesmi country-ja, doo-woop-a, psihadelije, surfa in še kaj bi se našlo. Za tiste, ki jih ne poznate, morda vam to, da so na njih vplivali Fugazi, pomaga pri pričakovanju in odločitvi »da, pridemo!«.

Za tiste, ki radi surfate po spletu:

Črni Peter

Črni Peter je nastal spontano ob vzniku prvih zvončkov in trobentic leta 2012. In toliko entuziazma kot ga premore spomladanski čas, ga tudi oni – v rock’n’roll stilu seveda. Andrej Boštjančič, Uroš Srpčič in Enej Mavsar niso novinci. Andrej – Ruda kot ga kličejo, se je skozi Črnega Petra umaknil iz etno-ljudskih glasbenih voda (Brencl Banda in Zmajev Rep) v čist yugo-rock žanr, ki mu še kako paše – njegove izpovedi v besedilih in surovem zvoku kitare, dajejo Črnemu Petru močan čustven naboj in pripovedujejo zgodbe. Težka a precizna roka Uroša Srpčiča je nepogrešljiva – v svoji preteklosti je dokazal, kako dobro mu sede rock že pri Demolition Group, Polska malca, Shyam, itd. Inovativnost je njegov edinstven potencial, ki rock žanr (vsaj t.i. slovenske scene) premakne iz enoličnega spremljanja že slišanih stereotipnih rock napevov, v razgiban in divji preplet ritmov, katerim neizkušeni kdaj le s težka sledijo. Da Črni Peter ne moremo vreči v koš z ostalimi rock bendi naše drage deželice pokaže tudi Enej, ki s svojo odštekano prisotnostjo na odru daje občutek divjega in neukrotljivega gibanja, njegovo basiranje pa daje močan zvok istega opisanega pridiha neukrotljivosti in emocionalnega rock’n’roll vulkana. Definitivno koncerta ni za zamuditi – vsem, ki se pritožujete, da se je Slovenija pomehkužila kar se glasbe tiče, da ni več pravega rock’n’rolla… nikar ne čakati na maj!

Za tiste, ki radi surfate po spletu:

Vstopnica: 10 € v predprodaji, 13 € na dan koncerta

Predprodaja:

  • INFO ŠKUC (Stari trg 21, LJ), odprto vsak dan med 12:00 in 18:00.
  • ŠKUC Metelkova (Metelkova 6, LJ) odprto od pon. do pet. od 09:00 do 14:00.
koncert
Uspešno ste se prijavili na brezplačne e-novice.
Recapcha
Prosimo obkljukajte test.
Obvestilo
Zavrnili ste piškotke za napredno oglaševanje oziroma piškote družbenih omrežij ter spletne analitike, zato vam je onemogočen dostop do spletne strani. Piškotki nam omogočajo, da so vsebine za vas brezplačne.

Potrdite piškotke in si zagotovite neomejen dostop.
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani