Let3 bodo provocirali v Kranju

Alternativni mladinski center, Trainstation Squat, v Kranju se bo ponovno izkazal, saj bo v soboto 27. aprila gostil kontroverzno rock skupino Let3, ki si svojega občinstva ne dovoli pustiti ravnodušnega prav nikoli. Torej, če si želite praznični večer preživeti na posebno uporniški a hkrati sproščen način, si privoščite obisk tega edinstvenega dogodka!

Let3 je namreč več kakor nenavadna rock skupina iz Reke (Hrvaška), ki je svojo prebrisano pot začela daljnega leta 1987. Zaradi oddajanja šokantnih vibracij je že na samem začetku postala popularna na območju takratne Jugoslavije, svojo slavo pa vzdržuje še danes. Zasedba skupine se je v teku časa večkrat zamenjala, vseskozi prisotna pa sta njena frontmena Zoran Prodanović – Prlja (vokal) in Damir Martinović – Mrle (bas kitara, back vokal). Najbolj poudarjena značilnost skupine je zunanja podoba članov, ki temelji na dolgih črnih brkih in razkazovanju intimnih predelov telesa. Ta imidž izpopolnjujejo tudi besedila njihovih značilno duhovitih skladb, ki so v prvi vrsti vulgarna in provokativna. Nastopi Let3 so prav tako nekaj posebnega in spektakelskega. Njihov nenavadni pristop, poleg izvajanja glasbe, obsega še performanse in zabavne koreografije, s katerimi namenjajo ogromno pozornosti svojemu občinstvu ter ga aktivno vkličujejo v dogajanje.

Diskografija skupine je sestavljena iz DVD-ja in osmih albumov. Zadnjega, Kurcem Do Vjere/Thank You Lord, so izdali na začetku letošnjega leta pri založbi Dallas Records, obsega pa avdio in video posnetke neobjavljenih gledaliških predstav in koncertov. Kot zanimivost, so si leta 1997 upali izdati album z naslovom Nečuveno na katerem ni bilo prav nobenega posnetka. V obliki praznega cdja je bil prodan v kar 350 izvodih. Album Jedina iz leta 2000 pa je nekaj mesecev po izdaji obstajal v le enem izvodu.

Skratka Let3 je skupina, ki zna presenetiti, navdušiti ali pa tudi navdihniti ter s kopico nenavadno norčavih domislic pritegniti pozornost nase. Obisk njihovega nastopa je zato nujno doživetje za vse ljubitelje dobre glasbene zabave.

Koncert se bo pričel ob 21. uri in vstopnina bo na dan dogodka znašala 15 eurov. V primeru da svojo vstopnico rezervirate do vključno petka 26. aprila, boste za ogled Let3 spektakla odšteli tri evre manj (rezervacije na subart.kud@gmail.com).

Let3
Uspešno ste se prijavili na brezplačne e-novice.
Recapcha
Prosimo obkljukajte test.
Obvestilo
Zavrnili ste piškotke za napredno oglaševanje oziroma piškote družbenih omrežij ter spletne analitike, zato vam je onemogočen dostop do spletne strani. Piškotki nam omogočajo, da so vsebine za vas brezplačne.

Potrdite piškotke in si zagotovite neomejen dostop.
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani