Mi2 po dveh mesecih premora z akustičnim koncertom v Zlatem zobu

Po koncertno napornem decembru in dveh mesecih premora se je skupina Mi2 v velikem slogu vrnila na odre. Prvič v Etno klubu Zlati zob so fantje v soboto, 9. marca 2013, priredili nepozaben akustični koncert, posebno doživetje za vse njihove najbolj zveste oboževalce. Koncert je bil razprodan.

Nepoboljšljivo šaljivi (Tonč o imenu kluba: »Kako se že imenuje ta klub? Nekaj v zvezi s protezo …«) in na trenutke tudi politično nekorektni (Dimek o njihovem koncertu na 4. vstaji, ki je potekala isti dan na Kongresnem trgu in na kateri so tudi igrali: »Nismo mi krivi, da Zbor za republiko danes ni imel zborovanja.«) so na več kot 2-urnem koncertu, ki je imel tudi 15-minutno pavzo, da so se tako poslušalci kot člani banda lahko podkrepili s pijačo in jedačo, odigrali večino svojih najbolj znanih skladb, višek pa so zagotovo predstavljali komadi, ki jih drugače ne izvajajo, na primer Šlager.

Mi2 Gramofon Mi2 Gramofon Mi2 Gramofon Mi2 Gramofon Mi2 Gramofon Mi2 Gramofon

Vokalist Tone Kregar – (žalostni) Tonč je bil ves čas v nenehni interakciji s publiko. Refren pesmi Samo tebe te imam so mu tako pomagale zapeti najprej dame iz občinstva, ker pa so se sramežljivo držale nazaj, je nato vključil še moški del publike. Ritem kitarist in pevec Jernej Dirnbek – Dimek je, poleg tega, da je poskrbel za šaljive vložke, večkrat z veseljem poprijel tudi za harmoniko, bobnar Igor Peter Orač – Mali se je v akustični različici koncerta uspešno spoprijel s cajonom, basist Robert Novak – Flik je vmes soliral, kitarist Egon Herman – Srajca pa je iz ozadja odra skrbel, da celoten koncert potekal gladko.

Mi2 Gramofon Mi2 Gramofon Mi2 Gramofon Mi2 Gramofon Mi2 Gramofon mi2 gramofon 12

Nepopravljivi rock’n’roll, ki ga je Tonč napovedal že na začetku koncerta, pa se je zgodil tik pred koncem. Ko so fantje že zaključili uradni del, se je publika zavedla, da imajo še zadnjo priložnost, da slišijo še kakšno skladbo, in fante z bučnim aplavzom in žvižganjem priklicala nazaj na oder. V tem bonus delu koncerta je občinstvu vstalo (ker je koncert uradno nosil oznako akustičen, so bili v dvorani postavljene mize in stoli, tako da so se gostje sede pozibavali v ritmih), zaplesalo in skupaj s skupino zapelo še tri pesmi. Večer, poln nostalgije in melanholije (za kar so poskrbele pesmi Sveta Margareta, Julija, Sladka kot med, Brez obžalovanj …), se je končal na najboljši možni način – s pesmijo Odhajaš, ki ni predstavljala samo konca, ampak tudi vrhunec večera.

Mi2 Gramofon Mi2 Gramofon Mi2 Gramofon Mi2 Gramofon Mi2 Gramofon Mi2 Gramofon

Vsi tisti, ki ste bili tokrat prepozni in niste dobili kart, pa imate še eno priložnost. 15. aprila 2013 bodo fantje namreč še enkrat nastopili v akustični preobleki, in sicer v ljubljanskem Orto baru na Ortofestu. Da pa boste lahko brez obžalovanj in prevelikih težav zdržali do koncerta, lahko vmes uživate ob poslušanju njihovega koncertnega albuma Decibeli, na katerem je večina pesmi s sobotnega koncerta.

[youtube id=”ExL4htWuJM4″ width=”715″ height=”402″]

Mi2 – Sladka kot med

Mi2 Gramofon
Uspešno ste se prijavili na brezplačne e-novice.
Recapcha
Prosimo obkljukajte test.
Obvestilo
Zavrnili ste piškotke za napredno oglaševanje oziroma piškote družbenih omrežij ter spletne analitike, zato vam je onemogočen dostop do spletne strani. Piškotki nam omogočajo, da so vsebine za vas brezplačne.

Potrdite piškotke in si zagotovite neomejen dostop.
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani