Tanja Žagar

Tanja Žagar je slovenska pevka zabavne glasbe, pianistka in tudi profesorica glasbene pedagogike. Rojena je bila 1. julija 1982 v Kranju.

Večina se je še spomni, ko je kot mlado dekle nastopala v priljubljeni dekliški skupini Foxy Teens. Že kot mlado dekle je kazala velik smisel za glasbo in pevski talent. Obiskovala je osnovno šolo Ledina in osnovnošolsko šolanje zaključila leta 1997. Po uspešno zaključeni osnovni šoli se je vpisala na glasbeno gimnazijo v Ljubljani. Glasba jo je skratka spremljala že od ranega otroštva. Prve korake v svet zabavne glasbe je naredila kot članica priljubljene dekliške skupine Foxy Teens. Foxy Teens so bile v Sloveniji zelo priljubljene in skupina je bila tudi prva tovrstna najstniška glasbena skupina pri nas. Tanja Žagar je bila njihova članica med leti 1996 in 2005, torej skoraj polnih 10 let. Prvotne članice skupine Foxy Teens so bile poleg Tanje Žagar še Mirna Reynolds, Gaynor Johnson in Maja Mavko. Kasneje se je skupini pridružila še Špela Grošelj. Ko je skupina razpadla, se je Tanja odločila, da nadaljuje kot samostojna pevka.

Tanja Žagar Tanja Žagar Tanja Žagar

Njena samostojna glasbena pot se je začela s pesmijo Odhajam. Njena samostojna glasbena kariera se je tekom let izkazala za izjemno uspešno. To dokazuje njena velika priljubljenost med poslušalci in tudi mnoge domače in tuje nagrade, ki jih je Tanja doslej osvojila. Tako je kar dvakrat zmagala na festivalu Slovenske popevke, in sicer leta 1999 in leta 2001. V letih njenega samostojnega ustvarjanja je Tanja posnela kar 6 albumov: Ujemi ritem, Naj pada zdaj dež, Moja simpatija, Prva ljubezen, Še enkrat in Best of Foxy Teens. Poleg albumov je pridno snemala tudi videospote za svoje uspešnice. Tako jih je tekom let posnela kar 12. Sodelovala je pri 3 dokumentarnih in enem igranem filmu. Prav tako je nastopala na mnogih mednarodnih festivalih.

Za njeno največjo uspešnico velja pesem Naj pada zdaj dež, ki je še danes precej pogosto predvajanja pesem na naših radijskih postajah. Med bolj uspešnimi pesmimi je gotovo tudi pesem z naslovom Lario dada, s katero se Tanja Žagar prvič zavihti na vrh slovenskih glasbenih lestvic. Med letoma 2005 in 2007 Tanja predstavi še single Pet poljubov, Neka te, neka te in Naj se ve. Pomembno leto v njeni karieri je gotovo tudi leto 2007, ko avgusta v Ohridu, v Makedoniji, na mednarodnem festivalu osvoji prvo nagrado za pesem Neka te, neka te. Že naslednje leto izda album Tiho, tiho čas beži, ki postane najbolje prodajani album leta 2008. Leto 2008 doseže Tanja še en velik uspeh – na festivalu Melodije Mostara s pesmijo Dani sretni osvoji prvo nagrado.

Poleg izjemno ustvarjalne in uspešne glasbene kariere pa Tanja v vsakodnevnem življenju še poučuje klavir. S svojo glasbeno potjo do sedaj je dokazala, da ni le muha enodnevnica ali najstniška zvezda, ki hitro ugasne, temveč ji je uspelo zgraditi uspešno samostojno glasbeno kariero. Tanja koncertira praktično po vsej Sloveniji in njeni koncerti so praviloma povsem razprodani. Svoje poslušalce in oboževalce navdušuje s svojimi pesmimi in svojim nasmehom ter pozitivnim odnosom do življenja. Tanja je namreč vedno nasmejana in na koncertih lahko obiskovalci zares uživajo, saj se vidi, da Tanja v petju uživa.

[youtube id=”jPo3Nx4jzvA” width=”715″ height=”402″]

Tanja Žagar – Bila je jesen

Uspešno ste se prijavili na brezplačne e-novice.
Recapcha
Prosimo obkljukajte test.
Obvestilo
Zavrnili ste piškotke za napredno oglaševanje oziroma piškote družbenih omrežij ter spletne analitike, zato vam je onemogočen dostop do spletne strani. Piškotki nam omogočajo, da so vsebine za vas brezplačne.

Potrdite piškotke in si zagotovite neomejen dostop.
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani