My Bloody Valentine – kultna alternativna hrupno-melodična irska zasedba, bo svojo najnovejšo mojstrovino, album m b v, predstavila tudi slovenskemu občinstvu. To se bo zgodilo v petek 7. junija ob 21.00 uri v ljubljanskem Kinu Šiška.

Pionirji shoegazea in utemeljitelji tako imenovanega »tihega hrupa«, kjer imajo ob distorziranih in repetitivnih kitarskih rifih zasanjani vokali le spremljevalno funkcijo, 22 let po svojem vzponu in propadu, doživljajo preporod. In to dejstvo je nedvomno razveselilo marsikaterega ljubitelja glasbe.

Zasedbo sestavljajo basistka Debbie Googe, bobnar Colm Ò Cíosóig, kitaristka in vokalistka Bilinda Butcher in perfekcionist, lahko bi se mu reklo kar vodja skupine, prav tako kitarist in vokalist Kevin Shields. Skupina v takšni zasedbi deluje od leta 1985 in je do leta 1991 izdala kar nekaj EP-jev ter dva studijska albuma: prvenec Isn’t Anything (1988) in kultni Loveless (1991). Slednji je bil med drugim navdih in neke vrste smernica mnogih, danes zelo uspešnih, post-rock in drugih alternativnih glasbenikov. Skupina se je nekaj let po izidu albuma Loveless, zaradi bankrota, odmaknila v zatišje, njeni člani pa so se medtem začeli ubadati z drugimi projekti, zato je tudi uradno razpadla. Leta 2007 se je My Bloody Valentine ponovno pojavila na sceni in po nekaj letih koncertiranja končno napovedala izid novega albuma. Album m b v se je nenadoma pojavil 2. februarja letošnjega leta, v digitalni obliki na uradni spletni strani skupine – ta se je zaradi prevelikega povpraševanja nekaj ur za tem sesula. Album, ki v svojem značaju ne odstopa od zvočnega bistva skupine in je praktično nadaljevanje njegovega predhodnika, je požel ogromen uspeh med že ustaljenimi in posledično tudi novimi oboževalci tovrstne glasbe.

Odlični glasbi skupine My Bloody Valentine, bo mogoče prisluhniti le za 25 eurov (v predprodaji), na dan koncerta, torej 7. junija, pa za 28 eurov.

Obvestilo
Zavrnili ste piškotke za napredno oglaševanje oziroma piškote družbenih omrežij ter spletne analitike, zato vam je onemogočen dostop do spletne strani. Piškotki nam omogočajo, da so vsebine za vas brezplačne.

Potrdite piškotke in si zagotovite neomejen dostop.
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani