Družbeno-kritični Low peak Charlie

Low peak Charlie so primorska glasbena zasedba, za katere je zaradi njihovega prepoznavnega zvoka slišal že marsikateri privrženec slovenskega rocka in metala. Glasbena skupina Low peak Charlie deluje že vse od leta 2009 in se je odtlej že povsem zasidrala na slovenskem glasbenem prizorišču. Fante odlikuje velika socialna občutljivost, v svojih besedilih pa skušajo predstaviti konstruktivno kritiko sodobnega časa, družbe in politike.

Njihova družbeno-kritična angažiranost, ki jo izražajo v svojih skladbah, dela skupino Low peak Charlie za povsem samosvojo zasedbo na slovenski glasbeni sceni. Band ima svoj značilen in prepoznaven zvok, pri čemer je v njihovih skladbah moč zaslediti prepletanje eksplozivnega cross-over rocka, prvine metala, pa tudi rapa, funka in reggea. Ravno njihova širina, kar se tiče prepletanja različnih glasbenih slogov, je tudi tisto, kar dela fante nekoliko drugačne in posebne. Svoja besedila pišejo in preigravajo v slovenskem jeziku, kar je precej pogumna odločitev, glede na velikost našega trga in na skromno razširjenost našega jezika. Vendarle pa pri takšni odločitvi ne gre prezreti ravno dejstvo, da se lahko človek najsvobodneje in najbolj dosledno izraža ravno v svojem domačem jeziku. Tako so njihova besedila zares močan element njihove glasbe. Veliko govorijo o pokvarjenosti politike, izpostavljajo družbene paradokse in nepravičnosti, se dotikajo vsesplošno prisotne korupcije in so v svojih besedilih nasploh izredno suvereni, ko govorijo o družbeni tematiki nasploh. Njihova velika odlika je gotovo tudi njihovo koncertiranje, saj imajo izjemno energijo in karizmo. Na odru delujejo izjemno uigrano in spontano, s svojim igranjem in petjem pa obiskovalce svojih koncertov brez težav pripravijo vsaj do rahlega miganja.

Low peak Charlie Low peak Charlie Low peak Charlie

Skupina  s svojim igranjem v živo izkazuje svoj groove in pozitivno naravnanost, hkrati pa na odru Low peak Charlie deluje povsem pristno in naravno. Skratka, njihovi koncerti so nekaj, kar je zares vredno obiskati. Fantje so v preteklosti najprej izdali dva singla. Čeprav jih ni moč uvrstiti v slovensko mainstream glasbo, jih je pogosto mogoče slišati na različnih radijskih postajah in so izjemno dobro sprejeti med poslušalci. Zaradi svoje glasbe in izvirnosti so jih povabili tudi na mnoge intervjuje – na primer na radio Val 202, Radio Študent in Radio Koper.

Low peak Charlie Low peak Charlie Low peak Charlie
Low peak Charlie Low peak Charlie Low peak Charlie

Poleg pojavljanja tudi na slovenski televizijski sceni (pri NLP – v Glasbiatorju, v oddaji Effe’s Inferni), so v letu 2011 izdali tudi svoj prvi videospot, za skladbo Dol Vas Dam. Video ni ostal neopažen in je bil predvajan na MTV Adria,  uvrščen pa je bil tudi na lestvico Domačica. V aprilu leta 2012 je izšel tudi njihov prvi album, naslovljen Kdo bo komu.  Skupina je na album uvrstila sveže in izvirne skladbe. Enajst skladb s tega albuma vsebuje zanimive funky basovske vložke, groove energijo, metalske zvoke žagajočih kitar in zanimiv vokal. Album so mnogi kritiki ocenili izjemno pozitivno, najverjetneje predvsem zato, ker iz njega veje neverjetna in edinstvena energija. Ta izvira iz dejstva, da je skupina v studiu glasbo posnela v živo. Za produkcijo albuma je kriv producent Matej Pečaver. Album je začel svojo predstavitveno turnejo na Metelkovi, je pa fante mogoče slišati na različnih dogodkih po vsej Sloveniji, zato z obiskom njihovega koncerta nikar ne odlašajte.

[youtube id=”biYLPXdSjGQ” width=”715″ height=”402″]

Low peak Charlie
Uspešno ste se prijavili na brezplačne e-novice.
Recapcha
Prosimo obkljukajte test.
Obvestilo
Zavrnili ste piškotke za napredno oglaševanje oziroma piškote družbenih omrežij ter spletne analitike, zato vam je onemogočen dostop do spletne strani. Piškotki nam omogočajo, da so vsebine za vas brezplačne.

Potrdite piškotke in si zagotovite neomejen dostop.
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani